Διεθνή

Κίνα: Επιδοτεί την απασχόληση την κυβέρνηση


Μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης, ανακοίνωσε το κρατικό συμβούλιο της Κίνας καθώς αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους σημάδια υποτονικότητας στην αγορά εργασίας της χώρας.

Οι πρόσφατοι δείκτες εμφανίζουν ότι οι Κινέζοι εργοδότες έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν μείωση του προσωπικού τους, εν μέρει λόγω της αύξησης της αβεβαιότητας από την εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ, αν και τα επίσημα ποσοστά ανεργίας παραμένουν σταθερά τους τελευταίους μήνες.

Σε ανακοίνωση του κρατικού συμβουλίου (το υπουργικό συμβούλιο) της Κίνας, τονίζεται ότι οι αξιωματούχοι θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην επίδραση της αυξημένης πίεσης στην οικονομική ανάπτυξη.

Οι εργοδότες που δεν σχεδιάζουν μεγάλες απολύσεις, θα λάβουν μια επιστροφή τουλάχιστον το ήμισυ των εισφορών που κατέβαλαν για τους εργαζόμενους αυτό τον χρόνο.

Οι μικρές επιχειρήσεις που υπογράφουν συμβάσεις εργασίας με υπαλλήλους για περισσότερο από ένα χρόνο, μπορούν να λάβουν εγγυημένα δάνεια με μειωμένες τιμές, μέχρι 3 εκατ. γουάν (438.900 δολάρια), με τις τοπικές κυβερνήσεις να επιδοτούν τα δάνεια.

Διαβάστε επίσης