Αγορές

Κίνα: Διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα


Η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBOC) διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια αναφοράς δανεισμού, όπως αναμενόταν, καθώς το ασθενέστερο γουάν συνέχισε να περιορίζει την περαιτέρω νομισματική χαλάρωση.

Το ετήσιο βασικό επιτόκιο δανεισμού (LPR) διατηρήθηκε στο 3,45% και το πενταετές LPR παρέμεινε αμετάβλητο στο 4,20%.

Τα περισσότερα νέα και ανεξόφλητα δάνεια στην Κίνα βασίζονται στο μονοετές LPR, ενώ το πενταετές επιτόκιο επηρεάζει την τιμολόγηση των ενυπόθηκων δανείων.

Ενώ η οικονομία εξακολουθεί να χρειάζεται περισσότερα κίνητρα πολιτικής, μια κλιμάκωση της νομισματικής χαλάρωσης θα πρόσθετε ανεπιθύμητες καθοδικές πιέσεις στο κινεζικό νόμισμα.

Τα σταθερά επιτόκια ήρθαν αφού η κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητο το μεσοπρόθεσμο επιτόκιο διατραπεζικής ρευστότητας την περασμένη εβδομάδα.

Η PBOC εισήγαγε στο τραπεζικό σύστημα την περασμένη εβδομάδα δάνεια ενός έτους MLF αξίας 1,45 τρισ. γιουάν, αλλά διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια των εν λόγω δανείων.

Η ενίσχυση της ρευστότητας είχε ως αποτέλεσμα καθαρές ενέσεις ρευστότητας ύψους 600 δισεκατομμυρίων γιουάν στο τραπεζικό σύστημα, τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Δεκέμβριο του 2016.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα