Αγορές

Κίνα: Αύξηση κερδών προβλέπουν το 65% των εισηγμένων το 2018


Περίπου 1.300 εταιρείες, που είναι εισηγμένες στα χρηματιστήρια της Σαγκάης και της Σεντσέν, ανακοίνωσαν εκτιμήσεις για τα οικονομικά αποτελέσματά τους, με το περίπου 65% αυτών να προβλέπουν αύξηση κερδών το 2018,σύμφωνα με την εφημερίδα China Securities Journal.

Περισσότερο αισιόδοξοι προβλέπουν υπερδιπλασιασμό των κερδών τους προβλέπουν 137 εταιρείες.

Οι κλάδοι της κατασκευής υπολογιστών και επικοινωνιακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού αναμένεται να έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό εταιρειών με αύξηση της κερδοφορίας. Οι χημικές και μηχανολογικές εταιρείες αναμένουν, επίσης, ικανοποιητική αύξηση κερδών, καθώς η συνεχιζόμενη έμφαση της Κίνας στη βιομηχανική αναδιάρθρωση έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα της πλεονάζουσας παραγωγικής δυναμικότητας και οδήγησε σε αυξήσεις των τιμών των βιομηχανικών προϊόντων.

Αναλυτές δήλωσαν ότι η κυβερνητική στήριξη στην επιχειρηματικότητα και καινοτομία έχει δώσει μεγάλη ώθηση στις τεχνολογικές και νεοφυείς εταιρείες και τις επέτρεψε να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν εν μέσω καθοδικών πιέσεων στην ευρύτερη οικονομία. Η επίδοση των εισηγμένων εταιρειών θεωρείται πρόδρομος δείκτης της κινεζικής οικονομίας, η οποία αναπτύχθηκε σταθερά με ετήσιο ρυθμό 6,7% στα πρώτα τρία τρίμηνα του 2018, πάνω από τον ετήσιο στόχο του 6,5%.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης