Διεθνή

Κίνα: Αύξηση 80,2% των εμπορικών αμαξοστοιχιών μέσω της Περιφέρειας Κουανγκσί Τσουάνγκ με την Ευρώπη


Η Αυτόνομη Περιφέρεια Κουανγκσί Τσουάνγκ που βρίσκεται νοτίως της Κίνας, κατέγραψε ετήσια αύξηση 80,2% στον αριθμό των εμπορικών αμαξοστοιχιών από και προς την Ευρώπη, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων στην πρωτεύουσα της αναφερόμενης περιφέρειας, Νανίνγκ.

Κατά την ίδια περίοδο, καταγράφηκαν 400 εμπορικές αμαξοστοιχίες από και προς την Ευρώπη, μέσω του λιμανιού Πινγκσιάνγκ που συνορεύει με το Βιετνάμ, με ετήσια αύξηση 80,2%.

Συνολικά 12.286 εμπορευματοκιβώτια μήκους 20 ποδών (TEU) με διάφορα προϊόντα μεταφέρθηκαν μέσω της σιδηροδρομικής εμπορικής σύνδεσης μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης, με την ποσότητα των εμπορευμάτων να είναι τριπλάσια από αυτή, που είχε μεταφερθεί την αντίστοιχη περίοδο της περσινής χρονιάς.

Από την ίδια αυτόνομη κινεζική περιφέρεια πραγματοποιούνται δρομολόγια εμπορικών αμαξοστοιχιών από και προς δέκα ευρωπαϊκούς προορισμούς, μεταφέροντας προϊόντα που είτε εισάγονται, είτε εξάγονται από την Κίνα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία στη Νανίνγκ.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Κίνα