Διεθνή

Κίνα: Αύξηση 27,7% στο εξωτερικό εμπόριο της επαρχίας Τζιλίν στο εννιάμηνο


Η επαρχία Τζιλίν που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Κίνας κατέγραψε ετήσια αύξηση 27,7% στο εξωτερικό της εμπόριο, στα 118,8 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 18,46 δισεκατομμύρια δολάρια) στα τρία τρίμηνα του 2021, σύμφωνα με τις αρχές των τοπικών τελωνείων.

Το ποσοστό ανάπτυξης, ήταν κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο, για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα τελωνεία στην επαρχιακή πρωτεύουσα Τσανγκτσούν.

Η αναφερόμενη επαρχία, καταγράφει αύξηση του εξωτερικού εμπορίου της, για δέκα συνεχόμενους μήνες, όπως ανακοίνωσαν τα τελωνεία της ίδιας πόλης.

Οι εξαγωγές αγαθών από την Τζιλίν κατέγραψαν ετήσια αύξηση 20,6% στα 25,36 δισεκατομμύρια γουάν στα τρία τρίμηνα του 2021, ενώ οι εισαγωγές, αυξήθηκαν κατά 29,7% στα 93,41 δισεκατομμύρια γουάν, για την ίδια περίοδο.

Συνορεύοντας με τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα, η Τζιλίν κατά τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει τομείς, όπως, το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο, την επεξεργασία αγροτικών προϊόντων, τα ιατρικά προϊόντα και τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής, ώστε να ενταχθεί καλύτερα στην προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Κίνα