Διεθνή

Κίνα: Στο 75,7% η τιμή του δείκτη εκμετάλλευσης της βιομηχανικής παραγωγικής


Αύξηση 0,51% κατέγραψε η μέση ημερήσια παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα

Ο δείκτης εκμετάλλευσης της βιομηχανικής παραγωγικής ικανότητας της Κίνας καταγράφηκε στο 75,7% στο τέταρτο τρίμηνο του 2022, με ετήσια μείωση 1,7 ποσοστιαίας μονάδας, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

Ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας (NBS).

Το 2022, η τιμή του αναφερόμενου δείκτη καταγράφηκε στο 75,6% με ετήσια μείωση 1,9% σε σύγκριση με το 2021.

Μεταξύ των τριών πιο σημαντικών τομέων βιομηχανικής παραγωγής, η τιμή του δείκτη για τα ορυχεία, καταγράφηκε στο 76,5% στο τέταρτο τρίμηνο του 2022, με ετήσια μείωση 0,5 ποσοστιαίας μονάδας σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

Αύξηση 0,51% κατέγραψε η μέση ημερήσια παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα

Τα μεγαλύτερα χαλυβουργεία της Κίνας κατέγραψαν αύξηση της μέσης ημερήσιας παραγωγής ακατέργαστου χάλυβα κατά 0,51% στις αρχές Ιανουαρίου, σε σύγκριση με την παραγωγή που είχε καταγραφεί στα τέλη Δεκεμβρίου του 2022, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία.

Η ημερήσια παραγωγή χάλυβα καταγράφηκε στα 1,93 εκατομμύριο τόνους στις αρχές Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κινεζικής Ένωσης Σιδήρου και Χάλυβα (CISA).

Οι μεγαλύτεροι παραγωγοί χάλυβα παρήγαγαν συνολικά 19,26 εκατομμύρια τόνους ακατέργαστου χάλυβα κατά την ίδια περίοδο, όπως έδειξαν τα ίδια στοιχεία.

Κατά την ίδια περίοδο, η ημερήσια παραγωγή ακατέργαστου σιδήρου μειώθηκε κατά 0,4%, ενώ η παραγωγή ελασμένου χάλυβα κατέγραψε μείωση 8,68%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα