Διεθνή

Κίνα: Αρνείται κάθε «υποτιθέμενη κατασκοπευτική δραστηριότητα» στη Γερμανία


Το Πεκίνο αρνήθηκε σήμερα κάθε «υποτιθέμενη κινεζική κατασκοπευτική δραστηριότητα» και κατήγγειλε μια «δυσφήμηση» μετά τη σύλληψη ενός συνεργάτη του ακροδεξιού γερμανικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως υπόπτου για κατασκοπεία για λογαριασμό της Κίνας.

«Η θεωρία της απειλής από μια υποτιθέμενη κινεζική κατασκοπευτική δραστηριότητα δεν είναι κάτι καινούριο στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Ουάνγκ Ουενμπίν, καταγγέλλοντας μια «δυσφήμηση» που έχει στόχο να «καταστρέψει την ατμόσφαιρα συνεργασίας ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη».

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε, χθες, Δευτέρα, το βράδυ, έναν ακόμη ύποπτο για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας, ο οποίος εργάζεται από το 2019 ως βοηθός του ευρωβολευτή της AfD Μαξιμίλιαν Κρα στις Βρυξέλλες. Ο 43χρονος Γιαν Γκ. συνελήφθη στην Δρέσδη και θεωρείται ότι κατασκόπευε την δράση των κινεζικών αντιπολιτευτικών κινημάτων για λογαριασμό του Πεκίνου, ενώ μετέφερε στις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες πληροφορίες από τους κύκλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, η νέα υπόθεση δεν σχετίζεται πάντως με τη σύλληψη, επίσης χθες, τριών υπόπτων για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας στο Ντίσελντορφ και στο Μπαντ Χόμπουργκ. Οι τρεις πρώτοι συλληφθέντες θεωρείται ότι ενεργούσαν ως μεσάζοντες προκειμένου να μεταφερθεί υψηλή στρατιωτική τεχνολογία από την Γερμανία στην Κίνα.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Κίνα