Τουρισμός

Κίνα: +50% η ζήτηση για ταξίδια με την παράταση της αργίας της Πρωτομαγιάς


Η απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να παρατείνει την αργία της Πρωτομαγιάς αύξησε τις διαδικτυακές αναζητήσεις και τις κρατήσεις για ταξιδιωτικά πακέτα.

Σύμφωνα με το μεγαλύτερο διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο της χώρας, Ctrip, οι αναζητήσεις και οι κρατήσεις για ταξίδια αυξήθηκαν περίπου κατά 50% στην εφαρμογή της για κινητά τηλέφωνα, αμέσως μόλις το Κρατικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι η φετινή αργία της Πρωτομαγιάς θα παραταθεί σε τέσσερις ημέρες, από την 1η έως την 4η Μαΐου.

Η εταιρία εκτιμά ότι περίπου 150 εκατ. μετακινήσεις θα γίνουν κατά την περίοδο αυτή, με σημαντική αύξηση για ταξίδια στο εσωτερικό της Κίνας και τις γειτονικές χώρες.

Η Ταϊλάνδη, η Ιαπωνία και η Ινδονησία αναμένεται να είναι δημοφιλείς προορισμοί για όσους θέλουν να ταξιδέψουν εκτός Κίνας κατά τις αργίες αυτές, ενώ εντός της χώρας πολλούς επισκέπτες εκτιμάται ότι θα προσελκύσουν το Τσονγκτσίνγκ, η Χανγκτζόου και η Σανγκάη.

Σύμφωνα με την Κινεζική Ακαδημία Τουρισμού, περίπου 147 εκατ. μετακινήσεις έγιναν κατά την τριήμερη αργία της Πρωτομαγιάς πέρυσι.

Διαβάστε επίσης