Οικονομία

Κικίλιας: Σύμφωνο συνεργασίας με όλους τους φορείς στην Υγεία


Τριετές σύμφωνο συνεργασίας με όλους τους φορείς θα υπογράψει το υπουργείου Υγείας, όπως έκανε γνωστό ο Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο του 10ου Pharma & HealthConference, ενώ προανήγγειλε ρύθμιση για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας εις βάρος του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης συνομίλησαν με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας, συλλόγων ασθενών, ιδιωτικών κλινικών, διαγνωστικών κέντρων, ιατρών, φαρμακοποιών, φορέων της Πολιτείας, καθηγητές των οικονομικών και της πολιτικής της υγείας, σχετικά με τις προτεραιότητες της νέας ηγεσίας που τέθηκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού και εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την υπογραφή τριετών συμφώνων συνεργασίας με όλους τους φορείς του χώρου της Υγείας, με στόχους και προτεραιότητες που θα δεσμεύουν και τις δύο πλευρές.

Οι υπογραφές θα "πέσουν" μετά τον πρώτο γύρο συναντήσεων που θα έχουν νέα ηγεσία και φορείς, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις.