Υγεία

Κικίλιας: Άμεση λύση για τις ανάγκες των εγκαυματιών από το Μάτι


Στις καταγγελίες των εγκαυματιών από το Μάτι, σχετικά με την ανεπάρκεια υλικών που χρειάζονται για την αποκατάσταση της υγείας τους, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης του, στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ.

Ο υπουργός τόνισε: «Πριν από έναν χρόνο χάσαμε 102 ανθρώπους με τραγικό τρόπο και με προφανείς τις ευθύνες του ελληνικού κράτους. Κάποιοι κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα από αυτό το δράμα και δεν μπορώ να ανεχθώ αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται».

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας, ο οποίος καλεί, εκτάκτως, αύριο, το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, σημείωσε πως η σύγκληση γίνεται για να ληφθεί απόφαση, «ώστε τα επιθέματα σιλικόνης, οι αλοιφές και ό,τι άλλο προκύπτει ή ότι χρειάζονται με βάση τις γνωματεύσεις των γιατρών τους, να μπορούν να πηγαίνουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ της περιοχής τους ή στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ και με τη γνωμάτευση ότι έχουν νοσηλευθεί για εγκαύματα, να παίρνουν δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ τα συγκεκριμένα υλικά που απαιτούνται».

Ερωτηθείς για την ταλαιπωρία που έχουν ήδη υποστεί οι εγκαυματίες εδώ και έναν χρόνο, ο υπουργός Υγείας σημείωσε: «Δεν μας ενδιαφέρει να ασχολούμαστε με το παρελθόν, τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν έχει γίνει. Είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις. Δεν είναι ανεκτό από την ελληνική πολιτεία, αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται έτσι», κατέληξε.