Υγεία

KIDOT Faces: Πως βοηθάμε τα παιδιά να χτίσουν αυτοεκτίμηση; (video)


Με μία σειρά βίντεο με ανοιχτές συζητήσεις και συνεντεύξεις με επιστήμονες και εξειδικευμένους επαγγελματίες που γνωρίζουν τον κόσμο των παιδιών, τα KIDOT Faces, η ομάδα του KIDOT Festival, ενημερώνει γονείς και εκπαιδευτικούς και δίνει απαντήσεις σε προβληματισμούς για σύγχρονα θέματα μέσα από την πιο δημοφιλή διαδικτυακή κοινότητα για οπτικοακουστικό περιεχόμενο, το Youtube.

Το πρώτο KIDOT Face είναι η Βασιλική Σταμάτη, ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και η συνέντευξη – συζήτηση μαζί της αφορά την αυτοεκτίμηση και πως κατακτάται από τα παιδιά (δείτε το video πιο κάτω).

  • Πόσο έχει σημασία στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού να νιώθει αυτοπεποίθηση για την εικόνα και τις δεξιότητες του;
  • Πόσο σημαντικό ρόλο έχουν οι γονείς στην οικοδόμηση της αυτοεκτίμησης;
  • Πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν το σχολικό περιβάλλον και οι εξωσχολικές δραστηριότητες;

Τα παραπάνω είναι ορισμένα από τα ερωτήματα, στα οποία απαντά η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

"Στην ουσία πρόκειται για μία σειρά ανοιχτών συζητήσεων και συνεντεύξεων που απευθύνονται σε γονείς και επαγγελματίες που ασχολούνται με το παιδί και την οικογένεια και θέλουν να ενημερωθούν για σύγχρονα θέματα στα συγκεκριμένα πεδία" δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Μάκης Ανανιάδης, από την ομάδα του KIDOT Festival.

Για τη διοργάνωση των Φεστιβάλ συνεργαζόμαστε με φορείς, δομές, δημιουργικές ομάδες της πόλης και επιστήμονες. "Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μέσα από τις διοργανώσεις μας, ένα δίκτυο επαγγελματιών για το παιδί, ώστε να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και να προβάλουν μέσα από τις δικές μας πλατφόρμες τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους", τόνισε ο κ. Ανανιάδης.

Στα KIDOT Faces o κ. Ανανιάδης και η Αγάπη Γκότσικα, από την ομάδα του KIDOT Festival, θέτουν ερωτήματα και λαμβάνουν απαντήσεις από ειδικούς, για διαφορετικά θέματα με επίκεντρο πάντα το παιδί και τον έφηβο, όπως σχολικό περιβάλλον, οικογενειακές σχέσεις, σχέση γονιού – εκπαιδευτικού, διατροφή και υγεία, τεχνολογία και παιδική ηλικία.

"Επιλέξαμε στο βίντεο να μην ακούγονται οι ερωτήσεις και επιτύχαμε μία ροή, η οποία δεν κουράζει τον θεατή. Επίσης, έχουμε εντάξει τίτλους ενοτήτων, ώστε αν κάποιος ενδιαφέρεται για ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο της συνέντευξης να μπορεί να προβάλλει και να το παρακολουθήσει αυτόνομα" διευκρίνισε ο κ. Ανανιάδης. Τα γυρίσματα είναι εξωτερικά (στο πρώτο βίντεο με φόντο τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης) και εσωτερικά, στον χώρο του επαγγελματία.

Το KIDOT Faces vol.1 αναρτήθηκε στο Youtube στις 18 Φεβρουαρίου και οι αντιδράσεις ήταν ιδιαίτερα θετικές, σύμφωνα με τον κ. Ανανιάδη. "Ενημερώνουμε για τα project μας μία μεγάλη βάση δεδομένων και εισπράξαμε πολύ θετικά σχόλια", σημείωσε.

"Η τεχνολογία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας βοηθούν πολύ στην επικοινωνία με το κοινό σε ό,τι καινούριο επιχειρούμε. Μας γράφουν ότι περιμένουν και τις υπόλοιπες συνεντεύξεις, έχουμε πλέον έναν ανοιχτό διάλογο και ανατροφοδότηση που είναι πολύ χρήσιμη στα επόμενα βήματα" πρόσθεσε.

Η ομάδα του πρώτου πολυθεματικού εκπαιδευτικού Φεστιβάλ για το παιδί και τον έφηβο KIDOT (Kids of Tomorrow) που διοργανώνεται από το 2017 στη Θεσσαλονίκη, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εδραιώνει έναν ανοιχτό διάλογο για ζητήματα φροντίδας και αγωγής ανηλίκων.

Φορείς, ομάδες και επαγγελματίες, που θέλουν να μοιραστούν τις γνώσεις τους για θέματα που αφορούν το παιδί και την οικογένεια, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές του KIDOT Festival μέσω email, info@kidotfestival ή να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.kidotfestival.

Στο YouTube θα βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα βίντεο της σειράς.

Το Fam Fiesta κατεβαίνει στην Αθήνα

Η ομάδα του KIDOT Festival διοργανώνει και τα Fam Fiesta (Family Fiesta), ολοήμερες γιορτές με δράσεις που φέρνουν κοντά όλα τα μέλη της οικογένειας, εκπαιδευτικά εργαστήρια, πειράματα, παιχνίδια, ενημερωτικές ομιλίες και παράλληλες εκδηλώσεις.

Φέτος, για πρώτη χρονιά, για τρία Σάββατα της άνοιξης (30/3, 20/4 και 18/5) το κοινό της Αθήνας θα γνωρίσει το εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό project με κεντρικούς άξονες την βιωματική εκπαίδευση και τη διασκέδαση της σύγχρονης οικογένειας.

Στη Θεσσαλονίκη με το Fam Fiesta τρεις Κυριακές (14/4, 12/5 και 9/6) θα αποκτήσουν εκπαιδευτική και ψυχαγωγική διάσταση και θεματολογία για τα παιδιά και τους γονείς που θα αξιοποιήσουν μαζί και δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο.

Διαβάστε επίσης