Αγορές

Κερδίζουν και σήμερα οι αγορές της Ευρώπης


Με άνοδο έκλεισαν, απόψε, οι ευρωαγορές, λαμβάνοντας ώθηση από το θετικό κλίμα στις παγκόσμιες αγορές και την αισιοδοξία γύρω από το Brexit.

Τα μεγάλα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου σημείωσαν κέρδη, καθώς oι ελπίδες για την αποτροπή ενός άτακτου Brexit δείχνουν οριακά υψηλότερες σήμερα με τη συνάντηση στις Βρυξέλλες των επικεφαλής διαπραγματευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας, μία ημέρα αφότου το Λονδίνο παρέδωσε τις προτάσεις του επί της συμφωνίας αποχώρησης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολλανδός πρωθυπουργός δήλωσε πως μια συμφωνία για το Brexit είναι πιθανή πριν από την 31η Οκτωβρίου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, αναμένεται να έχει νέες συναντήσεις με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Δευτέρα, στο περιθώριο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Στο μεταξύ, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη σημείωσε άνοδο κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, όπως γνωστοποίησε η Κομισιόν.

Νωρίτερα, ο Αμερικάνος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της κεντρικής τράπεζας του Ιράν.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, οι ΗΠΑ σύντομα θα απαλλάσσουν προσωρινά περισσότερους από 400 τύπους κινεζικών προϊόντων από τους περσινούς δασμούς αξίας $250 δισ., δίνοντας νέα ώθηση στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο.αξιωματούχων της Fed.

Σήμερα, το στέλεχος της Fed, Bullard αποκάλυψε πως μειοψήφησε στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας αυτή την εβδομάδα γιατί ήθελε μια μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων, κατά 50 μονάδες βάσης και όχι κατά 25 που έγινε.

Ειδικότερα, ο Stoxx Europe 600 τερμάτισε στις 392.95 μονάδες, με άνοδο 0.29%.

Ο Euro Stoxx 50 έκλεισε στις 3,571.39 μονάδες, αυξανόμενος κατά 0.53%.    

Παράλληλα, ο βρετανικός FTSE 100 κινήθηκε στις 7,344.92 μονάδες, κινούμενος πτωτικά κατά 0.16%.

Ο γερμανικός DAX παρέμεινε, σχεδόν αμετάβλητος, στις 12,468.01 μονάδες. 

Ο γαλλικός CAC 40 όντας στις 5,690.78 μονάδες, ενισχύθηκε κατά 0.56%.

Ο ιταλικός FTSE MIB έμεινε περίπου στα ίδια, όντας στις 22,123.25 μονάδες. 

Κλείνοντας, ο ισπανικός IBEX 35 βρέθηκε στις 9,179.00 μονάδες, με κέρδη 0.47%.