Με Άποψη

Κέρδισε στη Βουλή, χάνει στην κοινωνία


 Το αποτέλεσμα της πολυήμερης πολιτικής μάχης  στη Βουλή ήταν το αναμενόμενο: Η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία καταψήφισε  και απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη, η οποία υποστηρίχθηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση. Ηταν θέμα συσχετισμού κοινοβουλευτικών δυνάμεων.

Ομως αυτό το αποτέλεσμα δεν μπορεί να θεωρηθεί νίκη του πρωθυπουργού και του κυβερνώντος κόμματος. Το αντίθετο μλιστα.
΄

Η κυβέρνηση βγαίνει “λαβωμένη” από αυτή τη μάχη. Την οποία κέρδισε στη Βουλή με τις δικές της ψήφους, έχασε όμως σε πολιτικό, κοινωνικό και επικοινωνιακό επίπεδο.

Πέρα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, αυτό που μένει είναι οι “εντυπώσεις” στην κοινή γνώμη.
Και η βασική εντύπωση είναι ότι υπάρχουν ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα, τις οποίες η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται να αναλάβει, αλλά προσπαθεί -επιχείρησε- να τις συγκαλύψει.

Ο πολιτικός αντίκτυπος φαίνεται και από τις εξελίξεις στους κόλπους της κυβέρνησης  και στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να “παραιτήσει” δύο στενούς και έμπιστους συνεργάτες του, που με την παρουσία τους  σε μία κοινωνική εκδήλωση υπέσκαψαν το αφήγημα περί “εκδοτικών και οικονομικών συμφερόντων που απεργάζονται την πτώση της κυβέρνησης”.

 Η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία  εμφανίστηκε συμπαγής στη Βουλή και φαίνεται ότι παραμένει. Ομως το οικοδόμημα εμφανίζει πλέον ρωγμές, ενώ παράλληλα χάνει βασικά του στηρίγματα. H ρήξη με το συγκρότημα Μαρινάκη φέρνει δραματικές ἀνατροπές στο ἐπικοινωνιακό τοπίο, που ήταν προνομιακό πεδίο για την ΝΔ και την κυβέρνηση.

Η συνέχεια θα είναι δύσκολη για τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του.  Κι ας λένε “ό,τι θέλουν” οι δημοσκοπήσεις.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα