Αγορές

Κέρδη στις αγορές της Ευρώπης έφεραν οι γερμανικές εκλογές


Με ήπια κέρδη έκλεισαν, απόψε, οι ευρωαγορές, ωθούμενες από τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών στη Γερμανία.

Τα μεγάλα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου σημείωσαν κέρδη, καθώς οι κεντραριστεροί Σοσιαλδημοκράτες αναμένονταν να ξεκινήσουν τις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης αφού κέρδισαν οριακά τις πρώτες τους εθνικές εκλογές από το 2005, λέγοντας ότι θα επιδιώξουν τον σχηματισμό συνασπισμού με τους Πράσινους και τους φιλελεύθερους Ελεύθερους Δημοκράτες.

 Η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε σήμερα σε επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι ο πληθωρισμός μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τις πρόσφατες- αναθεωρημένες προβλέψεις της ΕΚΤ. Ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Στη Βρετανία, τα καύσιμα έχουν εξαντληθεί στο 50% έως και 90% των αντλιών βενζίνης και ντίζελ στα πρατήρια καυσίμων ορισμένων περιοχών, ανακοίνωσε σήμερα ο Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου Πετρελαίου (PRA), που αντιπροσωπεύει την πλειονότητα των πρατηρίων υγρών καυσίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ. ορισμένες κατηγορίες καυσίμων έχουν εξαντληθεί σχεδόν στο 1/3 των πρατηρίων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ κινούνται προς τα 80 δολάρια το βαρέλι εν μέσω ανησυχιών για την προσφορά καθώς κάποιες περιοχές του κόσμου βλέπουν αύξηση της ζήτησης ενώ χαλαρώνουν τα μέτρα της πανδημίας.

Οι επιδεινούμενες ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα έχουν οδηγήσει στην αναστολή παραγωγής σε πολυάριθμα εργοστάσια, μεταξύ των οποίων σε πολλά που προμηθεύουν τις Apple και Tesla, ενώ κάποια καταστήματα στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας λειτούργησαν με το φως των κεριών και τα εμπορικά κέντρα έκλεισαν νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Ειδικότερα, ο Stoxx Europe 600 τερμάτισε σχεδόν αμετάβλητος, περίπου στις 463.01 μονάδες. 

Ο Euro Stoxx 50 έκλεισε στις 4,165.35 μονάδες, με κέρδη 0.16%.

Παράλληλα, ο βρετανικός FTSE 100 άγγιξε τις 7,062.74 μονάδες, ανεβαίνοντας 0.16%.

Ο γερμανικός DAX κινήθηκε στις 15,574.85 μονάδες, με άνοδο 0.28%.

Ο γαλλικός CAC 40 όντας στις 6,650.91 μονάδες, ενισχύθηκε 0.19%.

Ο ιταλικός FTSE MIB έφτασε στις 26,127 μονάδες, με άλμα 0.61%.

Κλείνοντας, ο ισπανικός IBEX 35 βρέθηκε στις 9,001.5 μονάδες, αυξανόμενος κατά 1.45%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις