Αγορές

Κέρδη στις αγορές της Ευρώπης


Με κέρδη έκλεισαν, απόψε, οι ευρωαγορές, παρά τις ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Τα μεγάλα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου σημείωσαν άνοδο, καθώς η γερμανική οικονομία έτρεξε με ρυθμό 1,7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για ανάπτυξη ελαφρώς ανώτερη, στο 1,8%. Σε προσαρμοσμένη ετήσια βάση, το ΑΕΠ "έτρεξε” 2,5%, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις και τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2019, το τρίμηνο πριν ξεκινήσει η πανδημία στην Ευρώπη, το ΑΕΠ διαμορφώθηκε 1,1% χαμηλότερα. Στο γ΄ τρίμηνο, η κατανάλωση των νοικοκυριών αυξήθηκε 6,2% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο σε προσαρμοσμένη βάση. Οι κυβερνητικές καταναλωτικές δαπάνες μειώθηκαν 2,2%, ενώ οι επενδύσεις μειώθηκαν, κατα 3.7% στον εξοπλισμό και κατά 2,3% στις κατασκευές. Το εξωτερικό εμπόριο μειώθηκε στο γ΄ τρίμηνο, ενώ οι εξαγωγές κατέγραψαν πτώση 1% και οι εισαγωγές πτώση 0,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν σκοπεύει να αυξήσει τα επιτόκια τουλάχιστον έως τα μέσα του επόμενου έτους, αλλά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε "αναπροσαρμογές αν παραστεί ανάγκη". Οι αποφάσεις θα εξαρτηθούν από την πορεία του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Fed, που δόθηκαν στη δημοσιότητα με καθυστέρηση.

Στα εταιρικά αποτελέσματα, η γαλλική ποτοποιία Remy Cointreau αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους, εκτινάσσοντας τη μετοχή της.

Η αμερικανική κυβέρνηση πρόσθεσε χθες, Τετάρτη, δώδεκα νέες κινεζικές επιχειρήσεις στη μαύρη λίστα του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, μετά από ανησυχίες που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και την αμερικανική εξωτερική πολιτική, επικαλούμενη σε μερικές περιπτώσεις τη βοήθεια που παρέχουν οι επιχειρήσεις αυτές στην ανάπτυξη κβαντικών υπολογιστών από τις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας.

Η Wall Street θα παραμείνει κλειστή σήμερα λόγω της αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών, ενώ α ξανανοίξει την Παρασκευή για λίγο, εξαιτίας της Black Friday. 

Ειδικότερα, ο Stoxx Europe 600 τερμάτισε περίπου στις 481.79 μονάδες, αυξανόμενος σχεδόν 0.44%.

Ο Euro Stoxx 50 έκλεισε στις 4,293.95 μονάδες, με κέρδη 0.41%.    

Παράλληλα, ο βρετανικός FTSE 100 άγγιξε τις 7,309.55 μονάδες, ανεβαίνοντας 0.32%.

Ο γερμανικός DAX κινήθηκε στις 15,917.14 μονάδες, με άνοδο 0.24%.

Ο γαλλικός CAC 40 όντας στις 7,075.87 μονάδες, ενισχύθηκε κατά 0.48%.    

Ο ιταλικός FTSE MIB έφτασε στις 27,095 μονάδες, όντας σχεδόν αμετάβλητος.

Κλείνοντας, ο ισπανικός IBEX 35 βρέθηκε στις 8,839.18 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 0.54%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις