Αγορές

Κέρδη στις αγορές της Ευρώπης


Με κέρδη έκλεισαν, απόψε, οι ευρωαγορές, ενώ τα οικονομικά αποτελέσματα εταιριών και η συνεδρίαση της Fed βρίσκονται στο προσκήνιο.

Τα μεγάλα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου σημείωσαν άνοδο, καθώς η συνεδρίαση δύο ημερών της Federal Reserve σχετικά με τη νομισματική πολιτική θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη και αναμένεται αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, ενώ η ΕΚΤ προχώρησε αύξηση 50 μονάδων βάσης την προηγούμενη εδομάδα.

Η ολλανδική εταιρία ιατρικού εξοπλισμού Philips ανακοίνωσε μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωσης στα λειτουργικά κέρδη δεύτερου τριμήνου. Η Ryanair γνωστοποίησε πτώση κερδών για το β΄ τρίμηνο.

Στη Γερμανία, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία διολίσθησε, κατά τον Ιούλιο καθώς ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ifo έπεσε στις 88,6 μονάδες τον Ιούλιο από το αναθεωρημένο ποσοστό των 92,2 μονάδων τον Ιούνιο.

Θετικά για το αξιόχρεο των τραπεζών της Ευρωζώνης είναι η αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που ανακοίνωσε για τη συγκράτηση των spreads, σύμφωνα με τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's. Ο οίκος εξηγεί ότι τα υψηλότερα επιτόκια της ΕΚΤ θα στηρίξουν τα καθαρά περιθώρια τόκων, ενώ το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θα συμβάλλει στη σταθεροποίηση των spreads και των τιμών των κρατικών ομολόγων, τα οποία αποτελούν σημαντικό ποσοστό στα χαρτοφυλάκια ορισμένων τραπεζών της Ευρωζώνης. Αναμένει ότι η αύξηση των επιτοκίων θα στηρίξει όλες τις τράπεζες της Ευρωζώνης, αλλά θα ωφελήσει ιδιαίτερα τις τράπεζες της Νότιας Ευρώπης στην Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, επειδή έχουν μεγαλύτερο ποσοστό δανείων με κυμαινόμενα επιτόκια σε σχέση με τις τράπεζες της Βόρειας Ευρώπης και είναι περισσότερο εξαρτημένες από τις καταθέσεις για τη χρηματοδότησή τους.

Ειδικότερα, ο Stoxx Europe 600 τερμάτισε περίπου στις 426.25 μονάδες, καταγράφοντας αύξηση 0.13%

Ο Euro Stoxx 50 έκλεισε στις 3,603.75 μονάδες, με κέρδη 0.20%.    

Παράλληλα, ο βρετανικός FTSE 100 άγγιξε τις 7,306.3 μονάδες ανεβαίνοντας 0.41%.

Ο γερμανικός DAX κινήθηκε στις 13,210.32 μονάδες, με απώλειες 0.33%.

Ο γαλλικός CAC 40 όντας στις 6,237.55 μονάδες, ενισχύθηκε 0.33%.

Ο ιταλικός FTSE MIB έφτασε στις 21,382.71 μονάδες, με άνοδο 0.80%.    

Κλείνοντας, ο ισπανικός IBEX 35 βρέθηκε στις 8,085.6 μονάδες, αυξανόμενος κατά 0.42%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα