Αγορές

Κέρδη στη Wall έφεραν τα ανοιχτά μέτωπα του Τραμπ


Με άνοδο έκλεισε η αποψινή συνεδρίαση στη Wall Street, επηρεασμένη από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κατέγραψε κέρδη, καθώς ο Αμερικάνος πρόεδρος δήλωσε ότι υπάρχουν πιθανότητες να συμπεριληφθεί η Huawei στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας.

«Αν καταφέραμε να κάνουμε μια συμφωνία, θα μπορούσα να φανταστώ ότι η Huawei θα συμπεριληφθεί ενδεχομένως σε κάποια μορφή ή σε κάποιο μέρος μιας εμπορικής συμφωνίας… Νομίζω ότι πιθανώς μια καλή πιθανότητα», τόνισε ο Τραμπ, εκφράζοντας όμως τις ανησυχίες του για την κινέζικη εταιρία και τη συσχέτιση της με την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, ο μεγιστάνας, τρία από τα παιδιά του και ο Οργανισμός Τραμπ άσκησαν έφεση σήμερα στη δικαστική εντολή που υποχρέωνε τις τράπεζες Deutsche Bank AG και Capital One Financial Corp να παραδώσουν τα οικονομικά αρχεία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Επίσης, ο πρώην Αμερικάνος ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον ισχυρίστηκε πως η πρώτη συνάντηση Τραμπ και Πούτιν τον Ιούλιο του 2017 απέβη εις βάρος των ΗΠΑ, με τον πρόεδρο της χώρας να απαντά ότι ο Τίλερσον είναι "βλάκας με περικεφαλαία".

Νωρίτερα, η Ουάσινγκτον συμφώνησε να πουλήσει όπλα στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επικαλούμενη την ιρανική απειλή, ενώ το Πεντάγωνο θεωρεί ως υπαίτιους για τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια τους "Φρουρούς της Επανάστασης" και στένει 1.500 άνδρες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Απαντώντας στα παραπάνω ο υπουργός Εξωτερικών της Τεχεράνης δήλωσε πως "ο Τραμπ είναι τρομοκράτης" και "το Ιράν θα δει το τέλος του, ενώ εκείνος δεν θα δει πότε το τέλος του Ιράν".

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 25,592.07 μονάδες, με κέρδη 0.40%.    

Παράλληλα, ο S&P 500 παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 2,824.88 μονάδες. 

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 7,637.01 μονάδες, με άνοδο 0.11%.