Αγορές

Κέρδη στη Wall


Με κέρδη έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, ωθούμενη από την πλήρη έγκριση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε άνοδο, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν χθες την πλήρη έγκρισή τους για τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, ανακοίνωσε η αμερικανική ρυθμιστική αρχή, στην πρώτη τέτοιου είδους έγκριση εμβολίου κατά της Covid-19. O δρ Άντονι Φάουτσι δήλωσε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να θέσουν υπό έλεγχο την Covid-19 έως τους πρώτους μήνες της επομένης χρονιάς, με τις εν δυνάμει ευρύτερες εγκρίσεις εμβολίων να αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες

Στις ΗΠΑ, η οικονομική δραστηριότητα διολίσθησε περαιτέρω τον Αύγουστο, λόγω μετάλλαξης Δέλτα. Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI που συνδυάζει μεταποίηση και υπηρεσίες έπεσε σε χαμηλό οκτώ μηνών τον Αύγουστο στις 55,4 μονάδες από 59,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης μειώθηκε για τρίτο διαδοχικό μήνα. Ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες βρέθηκε στις 55,2 μονάδες από 59,9 μονάδες τον Ιούλιο, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης PMI στις 61,2 μονάδες από 63,4 τον προηγούμενο μήνα. 

Οι επενδυτές περιμένουν το συμπόσιο νομισματικής πολιτικής στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ που αναμένεται να γίνει γνωστή η μελλοντική πολιτική που θα ακολουθήσει η Fed.

Στα επιχειρηματικά νέα, η αλυσίδα ηλεκτρονικών συσκευών Best Buy Co. Inc. γνωστοποίησε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, ενώ η Medtronic αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για το σύνολο χρήσης.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 2,20 δολ. ή 0,1%, όντας πλέον στα 1.808,50 δολ. ανά ουγγιά. 

Όσον αφορά το πετρέλαιο, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου ανέβηκε 1,90 δολ. ή 2,9%, κλείνοντας στα 67,54 δολ. ανά βαρέλι. 

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 35,367.9 μονάδες, με κέρδη 0.09%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 4,486.9 μονάδες, αυξανόμενος κατά 0.16%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 15,019.8 μονάδες, με άνοδο 0.52%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις