Αγορές

Κέρδη στη Wall - 1% πάνω ο Nasdaq


Με κέρδη έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, ενώ υπάρχει προβληματισμός για τις 140.000 θέσεις εργασίας που χάθηκαν τον Δεκέμβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσε άνοδο, παρόλο που ο αριθμός των μισθωτών εργαζομένων εκτός του αγροτικού τομέα μειώθηκε κατά 140.000 τον περασμένο μήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Τα στοιχεία για τον Νοέμβριο αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω, αποτυπώνοντας τη δημιουργία 336.000 θέσεων εργασίας συγκριτικά με 245.000 θέσεις που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. Πρόκειται για την πρώτη μείωση στον αριθμό των μισθωτών εργαζομένων από τον Απρίλιο. Η οικονομία ανέκτησε περίπου τις μισές από τις 22,2 εκατ. θέσεις εργασίας που χάθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 6,7% τον Δεκέμβριο.

Την ίδια ώρα, οι αναλυτές θεωρούν πως με την προεδρία της χώρας, τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων στο δημοκρατικό κόμμα θα έρθει σύντομα ένα νέο δημοσιονομικό πακέτο για την στήριξη της αμερικάνικης οικονομίας, με στόχο την ανάπτυξη.

Χθες, ο Ντόναλντ Τραμπ, παραδέχθηκε ότι η θητεία έχει τελειώσει και υπόσχεται «συντεταγμένη μετάβαση», ενώ με βίντεο του καταδικάζει τις σκηνές βίας στο Καπιτώλιο.

Οι Δημοκρατικοί στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων είναι έτοιμοι να προχωρήσουν με τις διαδικασίες παραπομπής σε βάρος του Ρεπουμπλικανού προέδρου ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, ύστερα από την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, δήλωσε σήμερα η Δημοκρατική βουλευτής και αναπληρώτρια επικεφαλής της πλειοψηφίας στο σώμα Κάθριν Κλάρκ.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 31,097.97 μονάδες, με κέρδη 0.18%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 3,825.3 μονάδες, αυξανόμενος κατά 0.57%.    

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 13,201.98 μονάδες, με άνοδο 1.03%.