Αγορές

Κέρδη στη Wall- Πάνω από 1% ο Nasdaq


Με άνοδο ξεκινά την εβδομάδα η Wall Street, με ώθηση από εμπόριο και τεχνολογία.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε κέρδη, καθώς υπάρχει αισιοδοξία για την προγραμματισμένη υπογραφή της "πρώτης φάσης” της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας 

Την ίδια ώρα, η Wall Street Journal αναφέρει πως Ουάσιγκτον και Πεκίνο θα ανακοινώσουν την Τετάρτη τα σχέδιά τους για τις επερχόμενες συνομιλίες των επόμενων 6 μηνών, με στόχο την επίλυση των εμπορικών τους διαφορών.

Πηγές του Bloomberg σημειώνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να άρουν ον χαρακτηρισμό της Κίνας ως "χειραγωγού νομίσματος", αφού το Αμερικάνικό υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στην εν λόγω αναφορά σε εξαμηνιαία έκθεση που θα δημοσιευτεί σύντομα.

Αξίζει να σημειωθεί πως συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν μετά την κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους.

Ενδοσυνεδριακά, ισχυρή ώθηση λαμβάνει το τεχνολογικός τομέας από τις μετοχές των Apple, Tesla και Microsoft, με τη δεύτερη να σπάει για πρώτη φορά το όριο των 500 δολαρίων, καθώς το Πεκίνο γνωστοποίησε πως θα διατηρήσει τις επιδοτήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones βρέθηκε στις 28,903.73 μονάδες, με άνοδο 0.28%.    

Παράλληλα, ο S&P 500 άγγιξε τις 3,287.51 μονάδες, αυξανόμενος κατά 0.68%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq τερμάτισε στις 9,273.93 μονάδες, με κέρδη 1.04%.