Αγορές

Κέρδη στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχές, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κίνα θα καταλήξει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ, διότι το Πεκίνο έχει ανάγκη μια συμφωνία. Υπογράμμισε επίσης ότι η Huawei μπορεί να αποτελέσει κομμάτι της συμφωνίας.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά 1,03% στις 12.168 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,43% στις  7.408 μονάδες, όπως και στο Παρίσι ο CAC40 με 0,34% στις 5.400 μονάδες.

Στον Ευρωπαϊκό νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται σταθεροποιητικά στις 9.294 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ ανοδικά κατά 0,49% στις 20.584 μονάδες.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx50 κινείται ανοδικά κατά 0,68% στις 3.401 μονάδες

Οι νέες εξουσίες της ευρωπαϊκής τραπεζικής αρχής δεν αρκούν για να αποτρέψουν ένα «κύμα» βρώμικου χρήματος, που διαπερνά το μπλοκ, στο οποίο αποκαλύφθηκαν πρόσφατα σκάνδαλα, σημειώνει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΒΑ).

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο κ. Τραμπ τόνισε ότι η Κίνα υποτιμάει το νόμισμά της, υποστηρίζοντας ότι κάτι πρέπει να γίνει γι' αυτό. Ο ίδιος προειδοποίησε τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ πως αν δεν έρθει στη σύνοδο της G20, οι δασμοί στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών θα αυξηθούν αυτόματα. 

Διαβάστε επίσης