Αγορές

Κέρδη πάνω από 1% στη Wall


Με άνοδο έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε κέρδη, ενώ ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, σε μέλη της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, τόνισε πως «έχω κάποια αυτοπεποίθηση ότι ο πληθωρισμός μειώνεται». Παράλληλα, σύμφωνα με το Bloomberg, ανέφερε: «Το ερώτημα είναι: Έχουμε αρκετή αυτοπεποίθηση ότι κινείται σταθερά προς το 2%; Και δεν είμαι ακόμα έτοιμος να το πω αυτό».

Ο ίδιος τόνισε ότι οι πρόσφατες μετρήσεις έχουν δείξει «περαιτέρω ήπια πρόοδο», σημειώνοντας ότι περισσότερα «καλά στοιχεία» θα ενίσχυαν την αυτοπεποίθηση της τράπεζας ότι ο πληθωρισμός επιστρέφει προς τον στόχο του 2%, επαναλαμβάνοντας τις χθεσινές τους δηλώσεις στην Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας. «Η δουλειά δεν έχει τελειώσει όσον αφορά τον πληθωρισμό, έχουμε περισσότερα να κάνουμε» είπε. 

Ο Πάουελ δήλωσε, χθες, ότι ο πληθωρισμός «παραμένει πάνω» από τον στόχο του 2% της Fed αλλά βελτιώνεται τους τελευταίους μήνες και «περισσότερα θετικά στοιχεία θα ενίσχυαν» τα επιχειρήματα για μειώσεις επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq κινήθηκαν προς νέο ρεκόρ για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 39,721.36 μονάδες, με κέρδη 1.09%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 5,633.5 μονάδες, ανεβαίνοντας 1.01%.    

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 18,645.97 μονάδες, με άνοδο 1.18%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα