Αγορές

Κέρδη για τη wall street στον απόηχο των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας


Με κέρδη έκλεισαν την εβδομάδα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να βλέπουν θετικά την έκβαση των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ - Κίνας.

Σήμερα, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,54% στις 25.849 μονάδες, καθώς και η μετοχή της Boeing έκλεισε με άνοδο 1,5%, μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης ότι θα προχωρήσει σε αναβάθμιση του λογισμικού για το αεροσκάφος της 737 Max.

Με άνοδο έκλεισαν και οι κλάδοι της τεχνολογίας και των πρώτων υλών, με τον S&P 500 να καταγράφει κέρδη 0,5% στις 2.822 μονάδες και το τον Nasdaq να κρατάει κέρδη 0,88% στις 7.688 μονάδες.

Στο "μέτωπο" των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας, ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μπορεί να επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ η οποία θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Νωρίτερα η Κίνα ενέκρινε ένα νέο νόμο κατά της αναγκαστικής μεταφοράς τεχνολογιών από ξένες επιχειρήσεις, διευκολύνοντας έτσι τις διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον, η οποία έχει διαμαρτυρηθεί έντονα για το γεγονός ότι αμερικανικές εταιρείες αναγκάζονται να παραδίδουν πολύτιμη τεχνολογία ως αντάλλαγμα για να δραστηριοποιούνται στην Κίνα.