Επιχειρήσεις

Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος: Aύξηση 5,6% στον τζίρο του 2022


Ισχυρές οικονομικές επιδόσεις και αύξηση του κύκλου εργασιών της τάξεως του 5,6%, συγκριτικά με το 2021, παρουσίασε το 2022 η Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ), με τα Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA) να ανέρχονται σε € 8,5 εκατ.

Έχοντας καταγράψει αύξηση 129% στον κύκλο εργασιών και 240% στον Κύκλο Εργασιών του Εξωτερικού σε επίπεδο δεκαετίας, η ΚΕΒΕ διατηρεί την ηγετική της θέση και το 2022 στον κλάδο των δομικών υλικών, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά και συνεχίζει την υλοποίηση του στρατηγικού της πλάνου.

Συγκεκριμένα:

 Ισχυρές οικονομικές επιδόσεις το 2022

  • Κύκλος εργασιών: € 47,2 εκατ.
  • EBITDA: € 8,5 εκατ.

Στοιχεία δεκαετίας:

  • Αύξηση Κύκλου εργασιών: 129%
  • Αύξηση EBITDA: 31%
  • Αύξηση Κύκλου Εργασιών Εξωτερικού: 240%
  • Επέκταση Εξαγωγικής Δραστηριότητας σε 40 από 9 χώρες την τελευταία δεκαετία.
  • Διαρκής επένδυση στο εργατικό δυναμικό - αύξηση 50% την τελευταία 10ετία - (170 εργαζόμενοι το 2022)

Επενδυτικό πλάνο για περαιτέρω επέκταση και ανάπτυξη

  • Συνολικές επενδύσεις ύψους € 23 εκατ.
  • Ερευνητικά προγράμματα

Η αύξηση του κύκλου εργασιών αποδίδεται στην συνεχώς αναπτυσσόμενη δυναμική της ΚΕΒΕ στην εγχώρια και διεθνή αγορά, στη διατήρηση των μακροχρόνιων σχέσεων με τους υπάρχοντες πελάτες που ανέρχονται σε περισσότερους από 1.400, καθώς και στην ανεύρεση νέων πελατών για την περεταίρω διεύρυνση του πελατολογίου της. Σημειώνεται ότι σε επίπεδο παραγωγής, το 2022 το 40% του όγκου των προϊόντων διοχετεύτηκε στην ελληνική αγορά, ενισχύοντας περαιτέρω τον ηγετικό ρόλο της ΚΕΒΕ στη χώρα, κατέχοντας μερίδιο αγοράς της τάξεως του 60% και παρέχοντας λύσεις υψηλής δομικής αξίας, που διατηρούν παράλληλα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και συμβάλλουν στη πράσινη μετάβαση.

Το 53% του τζίρου της εταιρείας προέρχεται από την προμήθεια προϊόντων σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως στις οποίες έχουμε δημιουργήσει ένα ισχυρό Brand Name, μεταξύ άλλων στα Βαλκάνια, την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Ινδία, την Κίνα, την Αμερική, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σουηδία, τη Ν. Κορέα, την Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία κ.ά. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας 10ετίας έχει σημειωθεί αύξηση τζίρου κατά 129%, καθώς και αύξηση της κερδοφορίας κατά 31%. Επιπλέον, πριν από μία 10ετία η ΚΕΒΕ εξήγαγε τα προϊόντα της σε 9 χώρες, ενώ σήμερα εξάγει σε περισσότερες από 40 χώρες, με το ποσοστό των πωλήσεων σε χώρες του εξωτερικού να έχει αυξηθεί κατά 240%. Παράλληλα, η ΚΕΒΕ επενδύει συνεχώς στο εργατικό δυναμικό, το οποίο κατά τη διάρκεια της τελευταίας 10ετίας σημειώνει αύξηση κατά 50%, διατηρώντας σήμερα 170 θέσεις εργασίας.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KEBE, Άγις Κοθάλης, σημείωσε: «Παρά τις παραγωγικές προκλήσεις και την κρίση του κλάδου, η ΚΕΒΕ σημείωσε θετικές οικονομικές επιδόσεις το 2022, αλλά και κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Αυτές οι θετικές οικονομικές επιδόσεις μας δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύξουμε ένα στρατηγικό επιχειρησιακό πλάνο για την επόμενη πενταετία, στο επίκεντρο του οποίου θέτουμε σε προτεραιότητα την πράσινη μετάβαση και τις επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), την περαιτέρω αύξηση της εξαγωγικής μας δραστηριότητας και την επέκταση του χαρτοφυλακίου συνεργατών».

Επιπλέον, το επενδυτικό πλάνο της ΚΕΒΕ, περιλαμβάνει €23 εκατ. για τη βελτίωση και επέκταση του υφιστάμενου μηχανολογικού εξοπλισμού, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και την μείωση του χρόνου και κόστους παραγωγής. Παράλληλα, στο επίκεντρο της δραστηριότητας της εταιρείας βρίσκεται το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης με την συμμετοχή της εταιρίας σε ερευνητικά προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού €3,6 εκατ. Μέσω των 6 ερευνητικών προγραμμάτων που συμμετέχει σήμερα η ΚΕΒΕ εστιάζει στην ανάπτυξη καινοτόμων και αποδοτικών προϊόντων δόμησης, στην ανάπτυξη τεχνικών δόμησης με δομικά κεραμικά προϊόντα και πολυμερή υλικά, στη βέλτιστη διαχείριση κινδύνων και την αυξημένη διάρκεια ζωής του παραγωγικού εξοπλισμού, καθώς και σε καινοτόμα συστήματα δόμησης φέρουσας οπλισμένης τοιχοποιίας με αντισεισμικά, θερμομονωτικά και ενεργειακά, φιλικά προς το περιβάλλον, χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, τα ερευνητικά προγράμματα εστιάζουν στην ανάπτυξη πράσινου κεραμιδιού με φωτοανακλαστικές και φωτοκαταλυτικές ιδιότητες, στην ανάπτυξη υπολογιστικών εργαλείων για βέλτιστη ενεργειακή κατανάλωση βιομηχανικών κεραμικών, καθώς και παραγωγή πρωτοτύπου ηλιακού κεραμιδιού με ενσωματωμένα ηλιακά κελιά υψηλής απόδοσης.

Με διαδρομή 90 ετών και ισχυρή παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλον τον κόσμο, η ΚΕΒΕ παράγει και προμηθεύει άριστης ποιότητας, αξιόπιστα και καινοτόμα δομικά κεραμικά προϊόντα και υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός κόσμου, δομικά καλύτερου. Σκοπός της εταιρείας είναι να συνεχίσει να υλοποιεί το επενδυτικό της πλάνο και να ισχυροποιήσει περαιτέρω την ηγετική της θέση στην αγορά της κεραμοποιίας, πρωτοστατώντας στο δρόμο προς την πράσινη, ενώ παράλληλα κάνει πράξη τη δέσμευσή της για ακόμη πιο καινοτόμα και αποδοτικά προϊόντα δόμησης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις