Ελλάδα

Κεραμέως: Πάνω από 13.500 εγγραφές από 80 χώρες για επιστολική ψήφο


Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, μίλησε το πρωί στην εκπομπή του ERTNews και έκανε γνωστό ότι μία από τις θεματικές σήμερα στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών στη Γάνδη όπου βρίσκεται, είναι πώς μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να βοηθήσει τα κράτη μέλη στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, κάτι το οποίο η Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει να επεξεργάζεται σε βάθος.

“Κάνοντας χρήση τεχνητής νοημοσύνης μπορούμε να προβλέψουμε ποιες θα είναι οι ανάγκες του Δημοσίου μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Για παράδειγμα, χάρη στην ψηφιοποίηση χρειαζόμαστε λιγότερο κόσμο σε κάποιες υπηρεσίες, χρειαζόμαστε όμως περισσότερο κόσμο σε άλλες υπηρεσίες, όπως είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με την προστασία των δασών μας, του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση κλιματικής κρίσης και ούτω καθεξής. Άρα αυτό το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης μάς βοηθάει στο να προβλέπουμε με πιο στοχευμένο τρόπο ποιες θα είναι οι ανάγκες του Δημοσίου μεσοπρόθεσμα και και μακροπρόθεσμα” τόνισε η υπουργός.

επιστολική ψήφος

Στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνω και συνομιλίες με Έλληνες πολίτες που ζούνε στο Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο σχετικά με την επιστολική ψήφο. “Όπως ξέρετε, στις επερχόμενες ευρωεκλογές οι Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές μέσω επιστολικής ψήφου. Θα είναι ο μόνος τρόπος για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται η επιστολική ψήφος στη χώρα μας και η πλατφόρμα άνοιξε πριν από περίπου μία εβδομάδα. Έχουμε πάνω από 13.500 εγγραφές από 80 διαφορετικές χώρες του κόσμου“.

Η κα Κεραμέως εξήγησε ότι υπάρχουν πάρα πολλά φίλτρα για να διασφαλιστεί απολύτως η διαδικασία. “Μπαίνει κανείς με κωδικούς Taxis. Έρχεται επιβεβαιωτικό μήνυμα στο κινητό σου. Έρχεται επιβεβαιωτικό μήνυμα στο email σου, δηλώνεις τη διεύθυνση στην οποία θέλεις να παραλάβεις το εκλογικό υλικό. Έρχεται συστημένο, το παραλαμβάνεις μόνο ο ίδιος προσωπικά, εκτός αν έχεις κάνει ρητή εξουσιοδότηση. Συμπληρώνεις το ψηφοδέλτιο, εκ νέου ταυτοπροσωπία είτε με έγχρωμο τρόπο ή μέσω Gov.gr. Στέλνεις πίσω τον φάκελο στην συμπληρωμένη διεύθυνση στην Ελλάδα. Ο φάκελος παραλαμβάνεται από επιτροπές δικαστικών σε χώρους που ελέγχονται από την Ελληνική Αστυνομία με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, με το αρχειακό υλικό στο Πρωτοδικείο. Άρα βλέπετε ότι έχουν ληφθεί όλες οι όλες οι πρόνοιες για την ασφάλεια, την εγκυρότητα, την ηθικότητα της διαδικασίας“.

“Η χώρα μας άργησε να θεσπίσει την επιστολική ψήφο. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα ότι μπορούμε σήμερα, θεσπίζοντας την, να δούμε τι κάνουν πάνω από 20 χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να υιοθετήσουμε, αν θέλετε, τις βέλτιστες πρακτικές διεθνώς. Επιπλέον, υπάρχει ένας ευρωπαϊκός οργανισμός στον ΟΑΣΕ, ο οποίος έχει εκδώσει συγκεκριμένες κατευθυντήριες οδηγίες για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου. Η χώρα μας πληροί όλες αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές” πρόσθεσε η υπουργός.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα