ΕΥΖην

Kenzo S/S 2019: Ο David LaChapelle φωτογράφισε (και) τη μητέρα του Humberto Leon!


Απίθανα πρόσωπα συνεχίζει να επιλέγει ο οίκος μόδας Kenzo και για την καμπάνια της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019 (S/S 2019), με τίτλο Kenzotopia. Μεταξύ άλλων, ο David LaChapelle φωτογράφισε και τη μητέρα του Humberto Leon.

Φωτογραφημένη από τον David LaChapelle, προσωπικό ήρωα των δύο σχεδιαστών του Kenzo, Humberto Leon και Carol Lim, η διαφημιστική εκστρατεία περιλαμβάνει μοντέλα να αιωρούνται σε στύλους με έναν τρόπο που θυμίζει τον πίνακα "Άνοιξη" του Μποτιτσέλι.
   
Ωστόσο η πιο εντυπωσιακή πτυχή της καμπάνιας είναι η πρωταγωνίστριά της, η μητέρα του Humberto Leon.
   
Η Wendy Leon βρέθηκε τυχαία στη φωτογράφιση, στη διάρκεια επίσκεψης για να συναντήσει τον γιο της και τελικά πήρε μέρος, προβάλλοντας τη ζωηρή συλλογή με τον πιο δροσερό τρόπο.
   
Σε μια προσπάθεια να πάει ενάντια στο πρότυπο των νεαρής ηλικίας μοντέλων με πολύ ακριβά ενδύματα, στη διαφημιστική εκστρατεία συμμετέχουν πέρα από τη μητέρα του Leon, χαμογελαστά μικρά παιδιά, μία έγκυος γυναίκα και μοντέλα που κάνουν poledancing.

Kenzo S/S 2019

Σε αρμονία με το πραγματικό στυλ του LaChapelle, η καμπάνια ξεδιπλώνει μια σαγηνευτική αίσθηση σουρεαλισμού. Η χρήση των στύλων που ανασχηματίζονται σε δέντρα, τα οποία ταιριάζουν με το φόντο, φωτογραφίες του Μάουι από το προσωπικό αρχείο του LaChapelle από τα 11 χρόνια που έζησε στη Χαβάη, δημιουργούν την αίσθηση μιας τέλειας εναλλακτικής διάστασης.
   
Με την καμπάνια κλείνει ένας κύκλος για τον Humberto Leon, ο οποίος σε ηλικία 18 ετών περίμενε στη σειρά για να ζητήσει από τον David LaChapelle να υπογράψει ένα από τα βιβλία του και τώρα, αρκετά χρόνια μετά, συνεργάζεται με τον φωτογράφο μόδας.

Η συλλογή Kenzotopia, όπως είπε ο Leon, είναι εμπνευσμένη «από ένα φανταστικό μέρος που θα μπορούσε να είναι αληθινό, αλλά δεν είναι».
   
Είναι ένας πολύχρωμος, σουρεαλιστικός τόπος, στον οποίο όλοι χαμογελούν, διασκεδάζουν φορούν ρούχα με σχέδια και έντονα χρώματα και φωτογραφίζονται μπροστά από απρόσμενα αντικείμενα όπως πυροσβεστικούς κρουνούς, φτυάρια και σκάλες.
   
Ο Humberto Leon και η Carol Lim θέλησαν να αναδείξουν την ανάγκη διαφυγής, ίσως από τις συνθήκες του χειμώνα σε θερμότερους προορισμούς και ήξεραν ότι ο LaChapelle θα ήταν ο τέλειος φωτογράφος για να μεταφέρει τους θεατές σε έναν άλλο κόσμο.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες μόδα