Ενέργεια

Κέντρο καινοτομίας δημιούργησε ο ΔΕΣΦΑ


Κέντρο καινοτομίας που θα λειτουργεί ως το σημείο συνάντησης του ΔΕΣΦΑ με νεοφυείς επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια δημιούργησε ο Διαχειριστής με στόχο τον ταχύτερο εντοπισμό των νέων τεχνολογικών εξελίξεων και στην ενσωμάτωσή τους στη λειτουργία του καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση της τεχνογνωσίας που διαθέτει.

Το προηγούμενο διάστημα ο ΔΕΣΦΑ προχώρησε στη σύναψη δεκάδων συνεργασιών με ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια, όπως το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το Desfa Innovation Center αναβαθμίζει την επιδίωξη του ΔΕΣΦΑ να διασυνδεθεί με το εγχώριο οικοσύστημα γνώσης και καινοτομίας, διαμορφώνοντας μια συγκροτημένη δομή για την ανάπτυξη συνεργειών.

Το Desfa Innovation Center, όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΣΦΑ, θα αναλάβει την επίβλεψη των ήδη υπαρχουσών συνεργασιών του Διαχειριστή με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά κέντρα, καθώς και τη δημοσιοποίηση προσκλήσεων για νέες ιδέες και λύσεις που δεν θα αφορούν αποκλειστικά τον ενεργειακό τομέα και στις οποίες η συμμετοχή θα είναι ανοιχτή σε όλους τους φορείς που πληρούν τα σχετικά κριτήρια. Η αξιολόγηση και η χρηματοδότηση των έργων που θα επιλέγονται προς υποστήριξη θα αποτελεί στο εξής ευθύνη του Desfa Innovation Center. Μακροπρόθεσμα, στόχος είναι το DESFA Innovation Center να αναδειχθεί σε διευκολυντή (enabler) καινοτομίας, λειτουργώντας ως ένα κοινό σημείο συνάντησης ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (νεοφυείς επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, V.C., φορείς του δημοσίου κ.α.) που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη καινοτομιών στην ευρύτερη υποδομή της αλυσίδας αξίας του φυσικού αερίου.

Η Maria Rita Galli, CEO του ΔΕΣΦΑ, σχολιάζοντας την έναρξη λειτουργίας του Desfa innovation Center, δήλωσε:««Στο νέο ενεργειακό τοπίο που αναδύεται, οι νέες τεχνολογίες διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο για την επίτευξη των στόχων της πράσινης μετάβασης και τον μετασχηματισμό του ενεργειακού συστήματος. Ο ΔΕΣΦΑ επενδύει στρατηγικά στην καινοτομία και στις δυνατότητες των σύγχρονων τεχνολογιών για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, φέρνοντας πιο κοντά την ενέργεια του αύριο. Το Desfa Innovation Center αντιπροσωπεύει ένα κομβικό βήμα τόσο προς τη διαμόρφωση ενός οικοσυστήματος συνεργασίας για την παραγωγή καινοτόμων λύσεων όσο και για την κατάλληλη προσαρμογή του ΔΕΣΦΑ στις μεταβαλλόμενες συνθήκες του ενεργειακού τομέα».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΔΕΣΦΑ