Πολιτική

Κεγκέρογλου: Ο Βρούτσης αδιαφορεί για τους μικροσυνταξιούχους


Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την μείωση του εισοδήματος των μικροσυνταξιούχων. 

Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι: «Είναι πλέον ξεκάθαρο πως το καταστροφικό 2015 και οι λαθεμένες επιλογές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ της υπερφορολόγησης και της περικοπής των κοινωνικών δαπανών, επιβάρυναν όλα τα κοινωνικά στρώματα, κάθε οικογένεια, ακόμη και τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Οι επιλογές όμως του ΣΥΡΙΖΑ που του προσέδωσαν την ταυτότητα της αναλγησίας είναι τρεις:

  1. Κατήργησαν το ΕΚΑΣ μειώνοντας το εισόδημα των μικροσυνταξιούχων
  2. Κατήργησαν το κατώτερο πλαφόν στις συντάξεις, τα 486 Ευρώ με εντολή Τσίπρα και υπογραφή Χαϊκάλη, εκδίδοντας συντάξεις πείνας  από 250 έως 300 Ευρώ.
  3. Απαξίωσαν και εξαφάνισαν τις συντάξεις χηρείας με τον ν.4387/16 αλλά αναγκάστηκε προεκλογικά να επαναφέρουν τις συντάξεις αλλά ξεχνώντας την τριετία 2016-2019.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ λοιπόν οφείλει να απαντήσει αν αποδώσει τα χρωστούμενα των τριών ετών στις συντάξεις χηρείας και αν προτίθεται να επαναφέρει το ΕΚΑΣ και να θεσπίσει κατώτερο πλαφόν στις συντάξεις 500 Ευρώ, όπως προτείνουμε εμείς», σημείωσε.

Ταυτόχρονα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ έθεσε στον υπουργό το θέμα των συντάξεων που εκκρεμούν και υπολογίζονται σε 137.000 κύριες, 80.000 επικουρικές και 18.000 εφάπαξ και ζήτησε την επαλήθευση των στοιχείων και άμεσες ενέργειες για την έκδοση τους.

Στην συνέχεια επεσήμανε στον κ. Βρούτση πως ακολουθεί την πεπατημένη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του νόμου Κατρούγκαλου με την διατήρηση σύνδεσης ασφαλιστικών εισφορών και εισοδήματος και του ζήτησε να καταθέσει τη βούληση της Κυβέρνησης.