Πολιτική

Κεφαλογιάννη: Ήθελα το υπουργείο Πολιτισμού- Έκλεισε ο κύκλος μου στο Τουρισμού


Στην άρνηση της να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού, αναφέρθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, με δηλώσεις της στο OPEN TV, τονίζοντας πως «όταν έχεις δουλέψει 2,5 χρόνια τον τομέα του Πολιτισμού, έχεις και μία συμφωνία ότι αυτή θα είναι η θέση σου σε ένα κυβερνητικό έργο».

Η κα Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι είναι «παρούσα στη μεγάλη μάχη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του για την πολιτική αλλαγή, την ανάπτυξη και την ανάταξη της μεσαίας τάξης».

Παράλληλα, σημείωσε: «Έχω δουλέψει τα τελευταία 2,5 χρόνια στον τομέα Πολιτισμού. Εκεί ήμουν υπεύθυνη. Ήταν μεγάλη πρόκληση να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του χώρου του πολιτισμού, της τέχνης. Έχω καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις στη Βουλή, για τα θέματα των πνευματικών δικαιωμάτων, για τα κλειστά πωλητήρια κι αναψυκτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους. Υπήρχε και αντιπολιτευτικό έργο και ένα πρόγραμμα για την επόμενη μέρα. Ημουν έτοιμη να προσφέρω τις γνώσεις και τις δυνάμεις μου σ’ αυτό το χώρο».

Η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός μου πρότεινε το Τουρισμού, ένα υπουργείο που είχα θητεύσει από το 2012-2015. Εγώ εκεί είχα κάνει τον κύκλο μου που είχε μετρήσιμα αποτελέσματα και θεωρώ ότι είχα προσφέρει έργο και ήμουν έτοιμη για το επόμενο βήμα. Περίμενα να τοποθετηθεί κάποιος άλλος στο υπουργείο Τουρισμού να δοκιμαστεί, να δουλέψει και να προχωρήσει. Οταν έχουμε κάνει έναν κύκλο πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία σε κάποιον άλλο να δοκιμαστεί κι εμείς να κάνουμε κάτι άλλο».