Τουρισμός

Κεφαλογιάννη: Η προσέγγισή μας για τον ελληνικό τουρισμό εστιάζει στην ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του


Toν κεντρικό στόχο της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού υπογράμμισε η αρμόδια υπουργός Ολγα Κεφαλογιάννη, από το βήμα της εκδήλωσης για την φωτογραφική έκθεση του Αμερικανού φωτογράφου και φιλέλληνα Robert McCabe, με τον τίτλο «Χαίρε Ξένε, στη Χώρα των Ονείρων», που πραγματοποιείται στο μουσείο της Ακρόπολης.

"Η Ελλάδα να γίνει πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης" επεσήμανε με έμφαση η υπουργός Τουρισμού προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Τουρισμού, υλοποιεί τη στρατηγική του βάσει ενός λεπτομερούς σχεδιασμού, με ξεκάθαρη στόχευση προς έναν βιώσιμο τουρισμό, με προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και με μία δίκαιη και συμπεριληπτική ανάπτυξη που θα αφορά το σύνολο μας κοινωνίας.

Συνεχίζοντας η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι η προσέγγισή μας για τον ελληνικό τουρισμό, μεταξύ άλλων, εστιάζει στην ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του τουρισμού, αλλά και του πολιτιστικού αποθέματος της Ελλάδας και στάθηκε στην διασύνδεση του πολιτισμού και τουρισμού και της τουριστικής δραστηριότητας με τα ανεξάντλητα πολιτιστικά αγαθά της Ελλάδας.

Αναφερόμενη η Ολγα Κεφαλογιάννη στην ιδέα της έκθεσης «Χαίρε Ξένε, στη χώρα των ονείρων», επεσήμανε ότι αυτή γεννήθηκε μέσα από το νέο μας όραμα για τον ελληνικό τουρισμό. Ένα όραμα που υπηρετεί το μέτρο, την ισορροπία, τον σεβασμό στον άνθρωπο, τη φύση, τις παραδόσεις του τόπου μας, εξήγησε η υπουργός και συνέχισε λέγοντας ότι μέσα από τις φωτογραφίες του Robert McCabe, αποτυπώνεται μια διαχρονική Ελλάδα γεμάτη συναίσθημα, αυθεντικότητα, ιστορία. Τα 100 έργα που επιλέχθηκαν για την έκθεση, απεικονίζουν ένα φωτογραφικό ταξίδι ζωής στη χώρα μας, που για τον Robert McCabe ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950, σημείωσε η υπουργός.

Η παρούσα έκθεση είπε η κυρία υπουργός είναι αφιερωμένη στη διαφύλαξη της αυθεντικότητας, του χαρακτήρα, του φυσικού περιβάλλοντος και του μεγάλου πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας μας. Μάλιστα πρόσθεσε ότι η έκθεση ευθυγραμμίζεται με το όραμα του υπουργείου για έναν αειφόρο τουρισμό, που υπηρετεί της αξίες μίας Ελλάδας που σέβεται το παρελθόν της. Μίας Ελλάδας που συνεχίζει να εμπνέει και να γοητεύει ανθρώπους, από κάθε γωνιά της γης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα