Αγορές

Κέρδη για τις ευρωαγορές


Ανοδικά κινούνται στο άνοιγμα οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν θετικά τη κίνηση της Fed για μειώσεις επιτοκίων φέτος, ενώ αναμένουν και τις σημερινές αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει κέρδη 0,84% στις 12.411 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE100 κινείται ανοδικά κατά 0,21%, στο Παρίσι ο CAC40 ενισχύεται κατά 0,55%.

Ο Ευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx50 σημείωνει άνοδο 0,66% 3.477 μονάδες, όπως και στον ευρωπαϊκό νότο στο Μιλάνο MIB καταγράφει άνοδο 0,8% στις 21.390 μονάδες όπως και στη Μαδρίτη

ο IBEX κατά 0,18% στις 9.248 μονάδες.

Στη βελτίωση του κλίματος συμβάλλουν και οι ενδείξεις πως ΗΠΑ και Κίνα επανέρχονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν επίσης οι εξελίξεις στη Βρετανία, όπου τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος αναμένεται να αποφασίσουν ποιοι θα είναι οι τελικοί δυο υποψήφιοι που θα ‘διαγωνιστούν’ για τη θέση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον θα θεωρείται φαβορί.

Από το εταιρικό «μέτωπο», οι New York Times και οι Financial Times μετέδωσαν πως η Deutsche Bank βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών για ξέπλυμα χρήματος, σε μια υπόθεση στην οποία εμπλέκονται ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλν Τραμπ και ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ.

Διαβάστε επίσης