Πολιτική

Κατρούγκαλος: Ομολογία Μητσοτάκη ότι δεν είναι «μεταναστευτικό» το πρόβλημα


Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, τοποθετήθηκε σχετικά με την κατάσταση της Συρίας και τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ο βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε πως είναι παράνομη και αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο, η τουρκική εισβολή και κρίνεται ως αναγκαία η υιοθέτηση σθεναρής θέσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταδίκη της.

Άσκησε επίσης κριτική στην αδράνεια της Κυβέρνησης να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τη σημαντική διπλωματική νίκη που πέτυχε ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για τη λήψη κυρώσεων ως απάντηση στην τουρκική παραβατικότητα. Μέχρι αυτή την εβδομάδα, η λέξη «κυρώσεις» δεν είχε ακουστεί από τα χείλη του Πρωθυπουργού.  

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε την πρόταση του κ. Μητσοτάκη για την ανάγκη σχεδιασμού Plan Β για την περίπτωση αύξησης των προσφυγικών ροών από τη Συρία ως πλήρη ομολογία της αναλήθειας του κυβερνητικού ισχυρισμού ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει μεταναστευτικό πρόβλημα και όχι προσφυγικό.