Επικαιρότητα

Κατοχυρώνεται ως επάγγελμα ο «Μανιταροσυλλέκτης»


Μετά από συνεργασία του Επιμελητηρίου και της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πιστοποίησης των Μανιταροσυλλεκτών η οποία θα υλοποιηθεί μέσω του συλλόγου Μανιταρόφιλών Ελλάδος.

Η πιστοποίηση της επάρκειας των μανιταροσυλλεκτών, αλλά και η κατοχύρωση του επαγγέλματος του συλλέκτη, έρχεται να συμπληρώσει το κενό που υπάρχει σε θεσμικό και νομικό επίπεδο, με τη δημιουργία του πλαισίου κατάρτισης και πιστοποίησης της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης, που ξεφεύγει των ορίων των Γρεβενών, της Περιφέρειας, αλλά και όλης της χώρας, είναι η ασφαλής συλλογή αυτοφυών μανιταριών αλλά και η ανάπτυξη μιας οικονομικής δραστηριότητας που θα έχει αναφορά στον αγροτουρισμό.

Το Επιμελητήριο Γρεβενών καθίσταται το πρώτο Επιμελητήριο πανελλαδικά, που σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων ολοκλήρωσε πρώτο την πιστοποίηση, διάσωση, κατοχύρωση και διάδοση παραδοσιακών τοπικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων, για τα οποία η ένωση έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία.

Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει στα Γρεβενά η διαδικασία κατάρτισης και πιστοποίησης όλων των ενδιαφερομένων από όλη την Ελλάδα.

Η επισημοποίηση της πιστοποίησης των Μανιταροσυλλεκτών έγινε χθες Τετάρτη 4 Απριλίου παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Βαγγέλη Σημανδράκου, του πρόεδρου του Επιμελητηρίου Νίκου Ράμμου, του πρόεδρου των Μανιταρόφιλων Ελλάδος, Γιώργου Κωνσταντινίδη, εκπρόσωπων της κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.