Ελλάδα

Κατηγορούμενος και για φοροδιαφυγή ο Μητροπολίτης Ανθιμος


Πέρα από τις αντιδράσεις που προκαλούν οι  συχνά εμπρηστικές δηλώσεις και οι διχαστικές απόψεις του, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος έχει τώρα να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη και για... φοροδιαφυγή.

Ο Μητροπολίτης βρίσκεται κατηγορούμενος επειδή ένα ίδρυμα στο οποίο ήταν πρόεδρος, δεν απέδωσε φόρους και παρακρατηθέντα ΦΠΑ συνολικού ποσού περίπου 472.000 ευρώ.

Πρόκειται για το "Ορθόδοξο Ιδρυμα Παιδείας και Πολιτισμού”. Πίσω από αυτόν τον παραπλανητικό τίτλο λειτουργούσε... ξενοδοχειακή μονάδα, που εισέπραττε, έκοβε αποδείξεις, αλλά δεν απέδιδε ΦΠΑ και φόρους.

Τα βιβλία αυτού του πρωτότυπου "ιδρύματος" δεν βρέθηκαν ποτέ. Η εφορία εκτιμά ότι  μόνο στη διετία 2004-2005  η επιχείρηση δεν απέδωσε παρακρατηθέντα ΦΠΑ  186.147 ευρώ και άλλους φόρους 285.661 ευρώ.

Το "Ορθόδοξο Ιδρυμα Παιδείας και Πολιτισμού” καταργήθηκε μετά το 2005, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Μετά από πρόταση του Μητροπολίτη Άνθιμου στη θέση του συστάθηκε το «Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Ιδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς». 

Κάτω από τη σκέπη του εξακολουθεί να λειτουργεί η ίδια ξενοδοχειακή μονάδα που δεν απέδιδε φόρους.

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του είναι πάλι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης...

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις