Τράπεζες

Καθυστερεί το deal για Εθνική Ασφαλιστική


Λεπτομέρειες απομένουν για να κλείσει το deal της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, στην CVC.  Τα ουσιώδη – μεταξύ των οποίων το τίμημα - έχουν συμφωνηθεί και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για τα θέματα του bancassurance.

Επίμαχο ζήτημα εάν η τράπεζα θα αναλάβει υποχρέωση επιστροφής μέρους του τιμήματος – και πόσου – στην περίπτωση που δεν επιτυγχάνει κάθε χρόνο προκαθορισμένους στόχους παραγωγής ασφαλίστρων για λογαριασμό της πωλούμενης θυγατρικής της.

Οσο παραμένει ανοιχτό αυτό το θέμα, συμφωνία δεν υπάρχει ώστε να κληθεί το ΔΣ της τράπεζας να την επικυρώσει και να προχωρήσει η διαδικασία πώλησης της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το προσφερόμενο τίμημα είναι μεταξύ 460-480 εκατ. ευρώ για 80% των μετοχών. Το deal περιλαμβάνει 10ετή συμφωνία πώλησης προϊόντων της Εθνικής Ασφαλιστικής από το δίκτυο της Εθνικής Τράπεζας.

Η προσφορά της συνοδεύεται με τον όρο επιστροφής έως 35 εκατ. ευρώ από το τίμημα,  σε περίπτωση που η τράπεζα δεν φέρνει τα προσυμφωνημένα ετήσια έσοδα στην ασφαλιστική από πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης