Αγορές

«Κάθεται στα κέρδη» το χρηματιστήριο - Η σκυτάλη στα blue chips


Ισχυρή ανοδική αντίδραση βρίσκεται σε εξέλιξη στο χρηματιστήριο, καθώς οι τραπεζικές ανακάμπτουν, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στους δείκτες. Επικεφαλής της κούρσας τα εμποροβιομηχανικών blue chips, που έχουν πάρει τη σκυτάλη από την προηγούμενη εβδομάδα.

 Θετικές ενδείξεις για τη δυναμική της αγοράς η αύξηση του τζίρου και η έντονη συναλλακτική κίνηση, η οποία ήταν εξατερικά υποτονική την πρώτη μιάμιση ώρα της συνεδρίασης.

Χωρίς κατεύθυνση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα μεγάλα χαρτοφυλάκια «κάθονται επάνω στα κέρδη» της χρονιάς, αποφεύγοντας την ανάληψη πρόσθετου ρίσκο στο κλείσιμο του έτους - δεδομένου μάλιστα ότι οι βασικοί δείκτες βρίσκονται κοντά σε ιστορικά υψηλά και ο κίνδυνος διόρθωσης αυξάνεται.

Μίνι ράλι στις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης. Τα ελληνικά ακολουθούν, μετά από  ένα διήμερο πιέσεων και απωλειών.

Στο ΧΑ απουσία ειδήσεων από το μέτωπο της οικονομίας, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε πληροφορίες για επιχειρηματικές εξελίξεις – κυοφορούμενα deals, επενδυτικά projects και κινήσεις τραπεζών.

Σημαντική παράμετρος για τη διαμόρφωση κλίματος η συνεχιζόμενη ένταση στα ελληνοτουρκικά.

Μετοχές και δείκτες

Η συνεδρίαση ξεκίνησε σήμερα με θετικά πρόσημα και οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν σταθεροποιητικά μέχρι τις 12:00, ενώ οι τραπεζικές μετοχές κατέγραφαν μικρές απώλειες.

Στη συνέχεια η εικόνα άλλαξε άρδην. Με έντονη συναλλακτική κίνηση ο Γενικός Δείκτης πήρε ανοδική κατεύθυνση. Τώρα βρίσκεται στις 904 μονάδες με άνοδο 1,30%. 
Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης κερδίζει 1,40%, στις 2.267 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε χαμηλό -0,56%. Τώρα έχει υπερκαλύψει τις απώλειες και σημειώνει άνοδο 0,85%. Προηγείται η Πειραιώς με +2,5%. Ακολουθεί η Attica Bank με +1,7%. Alpha +0,9%, Eurobank +0,7%, Εθνική +0,5%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips προηγούνται  Aegean +2,8%, ΟΠΑΠ και Cenergy +2,6%,  Μυτιληναίος και Ελλάκτωρ +2,1%, Coca-Cola,ΕΛΠΕ, Motor Oil και Jumbo +1,8%,
Στο κόκκινο μόνον ΟΛΠ και Σαράντης με οριακές απώλειες 0,2%.

Στα mid caps Τεχνική Ολυμπιακή και Ικτίνος +3,5%, Quest +3,2%, Intralot και Κρι-Κρι +2,6%, Παπουτσάνης +2,5%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα