Επικαιρότητα

Κατέλαβαν το εργοστάσιο οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ - Συλλαλητήριο στην Αθήνα


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι πρώην εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ζητώντας να επαναλειτουργήσει η βιομηχανική μονάδα που ήταν πηγή ζωής για την τοπική οικονομία και μοναδική ευκαιρία απασχόλησης για εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής.

Οι εργαζόμενοι κατέλαβαν σήμερα το κλειστό εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, σφράγισαν τις πύλες και το κτήριο διοίκησης και παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από αυτό.

Τα σωματεία των εργαζομένων στη εταιρεία αντιτίθενται στην πώληση του συγκροτήματος, η οποία ούτως ή άλλως έχει 'σκοντάψει"  σε αντιδικίες υποψήφιων επενδυτών. Επιδιώκουν όμως πρωτίστως να επαναλειτουργήσει η βιομηχανική μονάδα υπό οποιοδήποτε ιδιοκτησιακό καθεστώς, ώστε  «να μη βρεθούν στην ανεργία εργαζομένων και βυθιστεί στη φτώχεια ολόκληρη η περιοχήι».

Αύριο, Πέμπτη 28 Μαρτίου, έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με προσυγκέντρωση στις τέσσερις το απόγευμα στην Ομόνοια και συγκέντρωση μία ώρα αργότερα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Για το συλλαλητήριο θα φτάσουν στην Αθήνα εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και χιλάδες κάτοικοι της περιοχής. Λεωφορεία θα αναχωρούν αύριο το απόγευμα από την Αταλάντη, τη Μαλεσίνα, την Τραγάνα και από όλα τα χωριά της περιοχής, μεταφέροντας διαδηλωτές

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΛΑΡΚΟ