Επιχειρήσεις

Κατασκευές: Ποιες εταιρείες ανέλαβαν τρία δημόσια έργα 789 εκατ.ευρώ


Οι διαγωνισμοί για τρία μεγάλα δημόσια οδικά έργα, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των σημαντικών «παικτών» του εγχώριου κατασκευαστικού κλάδου, με τα τελικά αποτελέσματα να ανακοινώνονται σήμερα.

Επέκταση Αττικής Οδού

Ειδικότερα, προσωρινός μειοδότης στον διαγωνισμό που αφορά την επέκταση της Αττικής Οδού και δη της Λεωφόρου Κύμης, αναδείχθηκε η κοινοπραξία των εταιρειών ΤΕΡΝΑ - Άκτωρ - Intrakat. Στον διαγωνισμό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έλαβε μέρος ο όμιλος ΑΒΑΞ.

Το εν λόγω έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 434 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά στη μελέτη και κατασκευή οδικού άξονα διατομής κλειστού αυτοκινητοδρόμου, συνολικού μήκους περίπου 3,8 χλμ.(σε 4,2 χλμ μαζί με την προαίρεση).

Το συγκεκριμένο έργο  θα χρηματοδοτηθεί από δημόσιους πόρους, χωρίς ωστόσο να έχει εξειδικευτεί η πηγή χρηματοδότησης

Πρώτο τμήμα του ΒΟΑΚ

Για τον διαγωνισμό που αφορά πρώτο τμήμα του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης, μειοδότης αναδείχθηκε η Ακτωρ.  Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 145 εκατομμυρίων ευρώ, θα εκτελεστεί ως δημόσιο έργο με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης

Παράκαμψη Χαλκίδας

Τέλος για τον διαγωνισμό για την Παράκαμψη Χαλκίδας, μειοδότης αναδείχθηκε ο όμιλος Μυτιληναίος. Το έργο είναι προϋπολογισμού 210 εκατομμυρίων ευρώ και θα λάβει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα