Πολιτική

Καταγγέλλει πολιτική δίωξη ο Πολάκης - αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή


Πολιτική δίωξη κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έκανε λόγο για απόπειρα “φίμωσης για να μην αποκαλυφθούν τα σκάνδαλα” στο πλαίσιο της συζήτησης για την άρση της βουλευτικής του ασυλίας  για τις υποθέσεις του Σ. Πουλή και του Γ. Στουρνάρα.

«Δεν υπάρχει ούτε μωρό στη χώρα να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η σημερινή συζήτηση συνιστά μια ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου», σημείωσε .

Υποστήριξε ότι το γεγονός ότι το αίτημα για άρση ασυλίας του βασίζεται στο άρθρο 62 και όχι το άρθρο 86 αποδεικνύει την πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την κίνηση αυτή.

«Εγώ ζητάω να πάω επειδή είμαι πολιτικό πρόσωπο με το άρθρο 86», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στον Γ. Στουρνάρα σημείωσε πως όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε πιστοληπτική γραμμή και “τώρα δεν μιλά καθόλου”. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ασκώντας έντονη κριτική στον πρώην πρόεδρο των εργαζομένων. Μίλησε για “συμμορία”, για “σκάνδαλο” που αποκάλυψε και για “πεντοχίλιαρα που έφευγαν σαν το χαλάζι για να μπαίνουν διαφημίσεις σε σάιτ που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους”.

“Είμαι εδώ. Δεν σας φοβάμαι και θα συνεχίζω” είπε και συνέχισε “προσπαθήστε να με βάλετε φυλακή δεν θα καταφέρετε. Οι ιδέες, οι αξίες, οι καθαροί άνθρωποι δεν μπορούν να νικηθούν”.

Αποχώρηση της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την ομιλία Πολάκη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την Ολομέλεια, όπου θα ακολουθήσει γίνει ψηφοφορία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε πως και οι δύο υποθέσεις αφορούσαν στα καθήκοντα που είχε ο Π. Πολάκης όταν όταν υπουργός. Προσέθεσε πως “αυτός που ζητά το άρθρο 86 είναι αυτός που θέλει να αποκαλύψει και όχι να κρυφτεί. Εσείς θέλετε να κρυφτείτε”.

Και πρόσθεσε: “εμείς δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία. Είμαστε αναγκασμένοι να αποχωρήσουμε από αυτή τη διαδικασία. Δεν θα ανεχθούμε την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος”.

Διαβάστε επίσης