Οικονομία

Καταγγελίες για καρτέλ στο βαμβάκι εξετάζει η Επ. Ανταγωνισμού


Άμεσο έλεγχο αναμένεται να διεξάγει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σχετικά με την ύπαρξη καρτέλ στην αγορά του βαμβακιού, μετά τα στοιχεία που κατέθεσε η αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των αγροτικών μπλόκων στην πρόεδρο της Επιτροπής, Βασιλική Θάνου, κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνάντησης.

Ειδικότερα, η κ. Θάνου υπογράμμισε πως για το θέμα υπάρχει αίτημα συνεργασίας, τόσο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας, για τον καθορισμό ενδεικτικής τιμής πώλησης στο βαμβάκι.

«Στο πλαίσιο που αυτό εμπίπτει και στις δικές μας αρμοδιότητες, δηλαδή της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα συνεργαστούμε και ως προς το ζήτημα αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των αγροτών επεσήμαναν πως επιθυμούν συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο, ενώ σημείωσαν ότι βρήκαν «ευήκοα ώτα από την πλευρά της προέδρου και των μελών της Επιτροπής»,

Κλείνοντας, εξέφρασαν την ελπίδα τους ότι η παραπάνω έρευνα θα βάλει φρένο σε μία πρακτική που καταδυναστεύει τους αγρότες.