Πολιτική

Καταδίκη Καρατζαφέρη για συκοφαντική δυσφήμιση της Μ. Χρυσοβελώνη


Ένοχος κρίθηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης για συκοφαντική δυσφήμιση της υφυπουργού Εσωτερικών, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, σχετικά με παλαιότερες αναφορές του, περί του τρόπου, με τον οποίο ασκούσε το επάγγελμα της δικηγορίας, η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με απόφαση στις 12/12 καταδίκασε τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ, Γίωργο Καρατζαφέρη, σε ποινή διετούς φυλάκισης με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, αφού τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ' εξακολούθηση, το οποίο είχε διαπράξει πριν πέντε περίπου χρόνια, εναντίον της τότε βουλευτή και νυν Υφυπουργού Εσωτερικών, Μ. Χρυσοβελώνη. 
 
Στην αδικοπραξία προέβη - όπως παραδέχτηκε - διότι είχε ενοχληθεί από έλεγχο που ασκούσε η τότε βουλευτής για την επέκταση της τηλεοπτικής άδειας του σταθμού του από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά και για το αμφισβητούμενο δικαίωμα συμμετοχής συνεργάτιδας του σε διοικητικό συμβούλιο φορέα.

Αξίζει να αναφερθεί πως σε εκπομπές του ίδιου, στο κανάλι ιδιοκτησίας του, είχε διαδώσει συκοφαντικές πληροφορίες σχετικά με την ακεραιότητα του χαρακτήρα της κ. Χρυσοβελώνη και ειδικότερα, για τον τρόπο άσκησης του επαγγέλματος της ως δικηγόρου στην Μαγνησία.

Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι όσα είχε αναφέρει ο κ. Καρατζαφέρης ήταν αναληθή και ότι τα διέδιδε, ενώ ο ίδιος γνώριζε ότι ήταν ψέμματα και πως θα την πλήξουν πολιτικά και επαγγελματικά. Αυτά τουλάχιστον ανέφερε ο Εισαγγελέας της έδρας, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα απολύτως ελαφρυντικό που πρότεινε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου. Με την εισαγγελική πρόταση συντάχθηκε το δικαστήριο επιβάλλοντας την προαναφερόμενη ποινή.