Υγεία

Κατά της πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής από γυμναστήρια τάσσεται ο ΠΦΣ


Σχέδιο Νόμου, σχετικά με την πώληση βιταμινών, σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής σε γυμναστήρια και χώρους εκμάθησης αθλημάτων, αναμένεται, σύντομα εντός του Κοινοβουλίου, όπως τονίζει, αντιδρώντας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Συγκεκριμένα, διάταξη νόμου του περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο για τον αθλητισμό και προβλέπει την πώληση βιταμινών, σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής από  τα ιδιωτικά γυμναστήρια και τις ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων .

Ο ΠΦΣ με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον πρόεδρο του ΕΟΦ Ιωάννη Μαλέμη ζητά να αποσυρθεί άμεσα η διάταξη, ενώ ο κλάδος θα συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου για το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως αναφέρει το κείμενο του Συλλόγου, λίγες μόνο ημέρες μετά την αποκάλυψη μεγάλου σκανδάλου παράνομης διακίνησης αναβολικών στο οποίο ενέχονται «αθλητές» Body building, έρχεται Σχέδιο Νόμου στη Βουλή που επιτρέπει την ανεξέλεγκτη πώληση βιταμινών, σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής σε γυμναστήρια και χώρους εκμάθησης αθλημάτων.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, τόνισε: «Η αδιανόητη αυτή διάταξη θέτει σε κίνδυνο την Υγεία όλων των αθλουμένων  και κυρίως των εφήβων, αφού η χορήγηση των σκευασμάτων αυτών  θα γίνεται χωρίς την συμβουλή, την έγκριση  και την εποπτεία ενός επιστήμονα υγείας, με σκοπό μόνο το κέρδος. Οι ευθύνες του Υπουργείου Υγείας είναι μεγάλες. Η άμεση απόσυρση της διάταξης είναι επιβεβλημένη. Οι βιταμίνες τα σκευάσματα και τα συμπληρώματα διατροφής σχετίζεται άμεσα με την Υγεία των Πολιτών και δεν νοείται η διάθεση τους μόνο με εμπορικούς όρους», κατέληξε.