Πολιτική

Κασσελάκης: Έχω βγει ενισχυμένος, με ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω σε δομικές αλλαγές


«Το συνέδριο έδρασε ακριβώς όπως έπρεπε να δράσει», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη του στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, εκτιμώντας ότι έχει βγει ενισχυμένος.

«Είδατε ένα στάδιο ολόκληρο που πραγματικά σειόταν λέγοντας ‘κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη'. Δεν υπάρχει κανένα ζητούμενο αμφισβήτησης. Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετασχηματιστεί, να ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό που είχε αρχίσει ο Αλέξης Τσίπρας πριν από χρόνια, και να γίνει μία μεγάλη προοδευτική συμμαχία που θα ενώσει όλο τον κόσμο της κεντροαριστεράς και θα κερδίσει την δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη».  

Στο ερώτημα αν θεωρεί ότι έχει πάρει εντολή να πάει σε επόμενες εκλογές και όχι μόνο στις ευρωεκλογές, απάντησε: «Ξεκάθαρα. Το στάδιο το είπε ξεκάθαρα»,

Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι «κυρίαρχη εκτίμηση είναι η εκτίμηση των μελών, που δια των εκπροσώπων τους στο Συνέδριο έδωσαν σήμα ότι ‘"φτάνει πια ο Στέφανος είναι ο πρόεδρός μας'». Πρόσθεσε ότι «η απόφαση του Συνεδρίου λέει ακριβώς αυτό, ότι υπό την ηγεσία του προέδρου θα πάμε στις εκλογικές αναμετρήσεις, αρχίζοντας από τις ευρωεκλογές. Αρα δεν τίθεται κανένα θέμα ζήτημα αμφισβήτησης και μάλιστα έχουμε ξεκάθαρη εντολή να κάνουμε τις ριζικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αιχμές για Τσίπρα

Αναφέρθηκε ακόμη στον Αλέξη Τσίπρα, που η παρέμβαση του  λίγο πριν από  την έναρξη του συνεδρίου ήταν καταλυτική.

Επιβεβαίωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί προηγουμένως για αυτή την παρέμβαση. Μόλις ένα λεπτό πριν απ' την ανάρτηση ο διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού τηλεφώνησε το γραφείο του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

«Σέβομαι την πρωτοβουλία του τέως προέδρου» είπε, Διαφώνησε όμως με την επιλογή Τσίπρα να μην παραστεί στο συνέδριο: «Νομίζω ότι ήταν λάθος», είπε.

Σχολιάζοντας την μέχρι τώρα πορεία και τις προοπτικές του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι ο κύκλος του 2015-2019 έχει κλείσει και ξεκινά «ένας νέος υπό την ηγεσία μου».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα