Πολιτική

Κασσελάκης: Αναβάπτιση στην ψήφο των μελών και επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ


Τετραπλές εκλογές με κορωνίδα την εκλογή προέδρου προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης - Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε για επανεκλογή προέδρου, είπε

Εν μέσω εσωκομματικής αμφισβήτησης και της κομβικής παρέμβασης Τσίπρα που «υπέδειξε» νέες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι και άνοιξε τον δρόμο για νέα προσφυγή στην κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προανήγγειλε τετραπλές εκλογές (νομαρχιακές, τοπικά συντονιστικά, κεντρική επιτροπή) όπου η εκλογή προέδρου θα αποτελεί την κορωνίδα της νέας διαδικασίας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιδιώκει αναβάπτιση στην ψήφο των μελών που τον εξέλεξαν που πριν από περίπου ένα τετράμηνο - μιά επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης τους και της εντολής τους, προκειμένου να θέσει τέλος στην εσωτερική αμφισβήτηση και να λάβει οριστικά και αμετάκλητα την έγκριση  για επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που αποτελεί κεντρικό πυλώνα της ιδεολογικής-πολιτικής του πρότασης.

Οι τετραπλές εκλογές από τη βάση που θα διαμορφώσουν τη νέα «συνθήκη» στη δομή και στα πρόσωπα στο κόμμα, είναι σύμφωνα με τον Κασσελάκη το μέσο για την επανίδρυση του κόμματος.

Οχι πρόεδρος υπό προθεσμία

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν γίνεται να είναι πρόεδρος υπό προθεσμία και ζήτησε πίστωση χρόνου, ώστε να κριθεί σκληρά στις εθνικές εκλογές. Συνέχισε, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται επανίδρυση, ενότητα και πρόεδρο που δεν θα αμφισβητείται- κάνοντας μάλιστα για προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα εναντίον του «όπως είχε γίνει και με τον Αλέξη Τσίπρα».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε τους επικριτές του, λέγοντας ότι «όποιος νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει. Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις όσοι δε λογοδότησαν ποτέ για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από το 32 στο 18%».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Όσοι πίστεψαν ότι "φυτεύτηκα" στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα.

Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»

Κάνοντας ονομαστική αναφορά στον προκάτοχό του απάντησε  στην κριτική για τη δημοσκοπική συρρίκνωση του κόμματος, λέγοντας ότι «οι πολίτες ψηφίζουν κόμματα υπό την ηγεσία προσώπων, όχι πρόσωπα υπό την τρικλοποδιά του κόμματός τους. Αν ήταν διαφορετικά, ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν ακόμα στο 32%, όχι στο 18%. Και θα ήταν τώρα εδώ, στη θέση από την οποία σας μιλώ».
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα