Πολιτική

Καρυτινός: Στόχος να διπλασσιαστεί η αξία της ΠΑΝΓΑΙΑ στην επόμενη πενταετία


 Από τις άμεσες προτεραιότητες της Εθνικής Πανγαία είναι η αύξηση του free float της μετοχής και η μετάταξή της στην μεγάλη κεφαλαιοποίηση, η οποία χρονικά προσδιορίζεται από το β’ εξάμηνο όπως δήλώνει στο Sofokleousin.gr ο CEO της εταιρίας Αριστοτέλης Καρυτινός.

Σύμφωνα με τον κ. Καρυτινό υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής Πανγαία από επενδυτικά κεφάλαια των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Ωστόσο όσο μένει ανοιχτό το θέμα της αξιολόγησης και της επίλυσης του χρέους, -παρά τις πολύ καλές αποδόσεις που δίνουν τα ακίνητα με το yield στο 8%-, το country risk προς το παρόν φρενάρει τις όποιες εξελίξεις.

Ο κ. Καρυτινός  τονίζει την ανάγκη να παραμείνει ανταγωνιστικό το θεσιμκό πλαίσιο των ΑΕΕΑΠ καθώς έτσι και σε συνάρτηση με τη σταθεροποίηση της οικονομίας θα προσελκυθούν κεφάλαια που τα οποία θα τονώσουν την εγχώρια αγορά.

Μόχλός ανάπτυξης τόσο για την εταιρία όσο και για την οικονομία θα είναι και τα NPL’s καθώς οι ΑΕΕΑΠ αποτελούν φυσικό αγοραστή της συγκεκριμένης κατηγορίας, καθώς με τη σωστή διαχείριση των κόκκινων δανείων θα ξεμπλοκάρουν τα απαραίτητα κεφάλαια για την αναθέρμανση της οικονομίας.  Αυτό θα πραγματοποιηθεί αρχικά με τα ακίνητα που οι ίδιες οι τράπεζες θα πουλήσουν, αφού φυσικά εξαντλήσουν την πιθανότητα το συνδεδεμένο δάνειο να εξυπηρετηθεί, είτε από τα επενδυτικά κεφάλαια που θα αγοράσουν τα NPLs και ακολούθως θα πουλήσουν τα ακίνητα.

Στόχος της Εθνικής Παναγαία σύμφωνα με τον κ. Καρυτινό είναι η εταιρία να έχει διπλασσιάσει την αξία της μέσα στην επόμενη πενταετία κάτι που συνεπάγετασι ότι η αξία των ακινήτων της θα αγγίζει τα 3 δισ. ευρώ και να συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου στην Ευρώπη με τη.