Επιχειρήσεις

Καρτέλ στα logistics και στις μεταφορές κοντέινερς καταγγέλλει η Jumbo


"Πόλεμο" με τις εταιρείες logistics και διαχείρισης μεταφορών με κοντέινερς ανοίγει η αλυσίδα καταστημάτων Jumbo, καταγγέλλοντας  αθέμιτες πρακτικές και λειτουργία καρτέλ που ανεβάζει αδικαιολόγητα  το κόστος μεταφοράς εισαγόμενων προϊόντων - με σημαντική επίπτωση στις τελικές τιμές διάθεσης.

Η εισηγμένη εταιρεία διατυπώνει τις καταγγελίες σε ανακοίνωση της, όπου αναφέρεται στην πορεία των εργασιών της κατά το πρώτο φετινό επτάμηνο και στις συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην αγορά εν μέσω πανδημίας.

Οπως αναφέρει, η εφοδιαστική αλυσίδα έχει διαταραχθεί παγκοσμίως με βίαιο τρόπο, ανατρέποντας ισορροπίες ετών. Το μεταφορικό κόστος αυξάνεται και η  κατάσταση χειροτερεύει.

"Η αγορά ταλαιπωρείται από αθέμιτες πρακτικές και συμπράξεις μεταξύ των εταιρειών logistics που διαχειρίζεται την διαθεσιμότητα των containers μεταφοράς εμπορευμάτων. Ουδείς κρατικός παράγοντας διεθνώς και καμία επιτροπή ανταγωνισμού δεν επιχειρεί ουσιαστική παρέμβαση για να σπάσει το άτυπο καρτέλ", τονίζει η Jumbo>

"Πρώτο αποτέλεσμα αυτών των πρακτικών είναι τα -εκτός λογικής- ναύλα στις μεταφορές. που διατηρούνται σε εξωφρενικά υψηλά επίπεδα με διάφορες δικαιολογίες και προφάσεις", προσθέτει. "Εφόσον δεν υπάρξει θεαματική μεταβολή της παρούσας κατάστασης, είναι πολύ πιθανό και το 2022 νομοτελειακά να αποτελέσει μια εξίσου χαμένη χρονιά με όρους 2019", όσον αφορά την κερδοφορία

Διαβάστε επίσης