Πολιτική

Καραμανλής: Αυξημένα τα μέτρα για τον κορωνοϊό στα μέσα μεταφοράς


«Έχουν ληφθεί ήδη αυξημένα μέτρα πρόληψης στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ήδη γίνονται εντατικές προσπάθειες στο τέλος κάθε βάρδιας να γίνονται απολυμάνσεις. Παρακολουθούμε την κατάσταση με μεγάλη προσοχή. Είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ», όπως υπογράμμισε, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, με δηλώσεις του σήμερα στο ΣKAΪ.

Σχετικά με την περίπτωση περιορισμού σε μέσα, ο ίδιος τόνισε πως «σε αυτή τη φάση όχι», σημειώνοντας ότι «πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική. Εάν κάποιος νιώθει ότι έχει συμπτώματα μιας ίωσης, καλό είναι να μη χρησιμοποιήσει ούτε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως δεν θα πήγαινε και σε ένα χώρο με συνωστισμό».

Ο κ. Καραμανλής είπε ότι γίνεται ενημέρωση καθημερινά στο επιβατικό κοινό, προσθέτοντας ότι «είμαστε από πάνω και παρακολουθούμε τα ζητήματα» και τόνισε «αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε ψύχραιμοι».

Εν συνεχεία, δήλωσε ότι υπάρχουν διαδικασίες για να αντιμετωπιστεί ακόμη και το ενδεχόμενο για παράδειγμα να υπάρξει εργαζόμενος, που να έχει προσβληθεί από τον ιό, χωρίς να κλείσει το αμαξοστάσιο, τονίζοντας ότι υπάρχουν πρωτόκολλα και διαδικασίες.

Ο υπουργός μίλησε και για το αίτημα της αντιπολίτευσης ώστε να υπάρχουν περισσότερα λεωφορεία για περισσότερα δρομολόγια με μικρότερο συνωστισμό, απαντώντας: «Η αντιπολίτευση θα ήταν καλό να μας είχε αφήσει όχι 850 λεωφορεία, που βρήκαμε, αλλά 1.600 που είχαμε αφήσει το 2014, για να κάνουμε περισσότερες διαδρομές».

Κλείνοντας, επεσήμανε ότι το υπουργείο θα εξετάσει τη δυνατότητα αύξησης των δρομολογίων.