Οικονομία

Κάντλοου : η αμερικάνικη οικονομία πάει καλά


Ενώ τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας προκαλούν ανησυχίες στις αγορές, που φοβούνται ύφεση,  ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει ότι "όλα βαίνουν καλώς" και ψέγει την Fed επειδή δεν μειώνει τα επιτόκια για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη.

"Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει ύφεση, αλλά αντίθετα ανάπτυξη", δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου, τονίζοντας ότι τα διαθέσιμα εισοδήματα αυξάνονται, οι λιανικές πωλήσεις κινούνται ανοδικά και οι πολίτες όχι μόνον ξοδεύουν αλλά συνεχίζουν να αποταμιεύουν χρήματα.

Ο Κάντλοου επισήμανε ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 0,7%, επιβεβαιώντας τη βελτίωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης και την αύξηση της εγχώριας ζήτησης.

Ομως, όπως σχολιάζει το χ Reuters, η  εκτίμηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα στοιχεία που δείχνουν κάμψη της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ, επιβράδυνση της ανάπτυξης και προοπτική ύφεσης..

Ο σύμβουλος του προέδρου Τράμπι δεν παρέλειψε να εξαπολύσει πυρά κατά της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας, λέγοντας πως η αύξηση των επιτοκίων  είχε αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία.

Διαβάστε επίσης