Πολιτική

Κάνουν στην άκρη τον Αυγενάκη από το ποδόσφαιρο


Με  την κυβέρνηση να βρίσκεται σε δυσχερή θέση, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα ποδοσφαιρικά και να δέχεται πλευρά τόσο από τον ΠΑΟΚ, που κινδυνεύει με απώλεια βαθμών, όσο και από τον Ολυμπιακό που διαμαρτύρεται ότι μένει ατιμώρητη η πολυιδιοκτησία, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να βγάλει εκτός ποδοσφαρικού γηπέδου τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Έτσι ερμηνεύεται τόσο η απόφαση να επισκεφθεί την Ελβετία, για να συναντηθεί με ανώτατα στελέχη της UEFA, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και όχι ο καθ’ ύλην αρμόδιος Λ. Αυγενάκης, όσο και σημερινές  δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, που έστειλε το μήνυμα παραγκωνισμού του υφυπουργού Αθλητισμού από τα ποδοσφαιρικά, τον χειρισμό των οποίων αναλαμβάνει ο Γ. Γεραπετρίτης.

Συγκεκριμένα, ο Στ. Πέτσας μιλώντας στον «Real Fm» ανέφερε:  «Ο κ. Αυγενάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, αλλά δεν θέλουμε να υπάρξει κακοπιστία, ιδίως από τους δύο βασικούς ενδιαφερόμενους. Θέλουμε να προχωρήσει η συζήτηση στην ουσία της δεν θέλουμε να μονοπωλήσει το θέμα το πρόσωπο που θα είναι στις συζητήσεις με τους ανθρώπους της UEFA και της FIFA, αλλά η ουσία».

Αναλυτικά το τμήμα της εν λόγω συνέντευξης του Στ. Πέτσα όσον αφορά το ποδόσφαιρο είναι το ακόλουθο:

«Ο Πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή κάλεσε την UEFA και τη FIFA σε μια συζήτηση, προκειμένου να υπάρξει -όπως ανέφερε- ένα μνημόνιο για το ποδόσφαιρο, για να μπουν σε κάποιες ράγες τα χρόνια προβλήματα και οι παθογένειες που υπάρχουν στον χώρο και τα ξέρουμε όλοι. Γι’ αυτό τον σκοπό, αναλαμβάνεται μια πρωτοβουλία με την επίσκεψη του  Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, στην Ελβετία. Θα δούμε, στην πρώτη αυτή επαφή γνωριμίας, τι θα προκύψει για να δρομολογηθεί σε τεχνικό επίπεδο η συζήτηση που χρειάζεται, μέσα στο άμεσο χρονικό διάστημα Και βέβαια θέλουμε να έρθει εδώ και ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου, ο κ. Ινφαντίνο, για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Αυτό που θέλουμε εμείς, δεν είναι να βγάλουμε τα χέρια μας έξω από τη φωτιά, αλλά να φέρουμε στο ίδιο τραπέζι τους ανθρώπους που ξέρουν από το ποδόσφαιρο -και στην Ελλάδα και το εξωτερικό- για να υποδείξουν πως θα θεραπευτούν οι χρόνιες παθογένειες.

Ο κ. Αυγενάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, αλλά δεν θέλουμε να υπάρξει κακοπιστία, ιδίως από τους δύο βασικούς ενδιαφερόμενους. Θέλουμε να προχωρήσει η συζήτηση στην ουσία της δεν θέλουμε να μονοπωλήσει το θέμα το πρόσωπο που θα είναι στις συζητήσεις με τους ανθρώπους της UEFA και της FIFA, αλλά η ουσία.

Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο  διακοπής του Πρωταθλήματος ήταν σαφής ο Πρωθυπουργός. Η προειδοποίηση είναι προς όλους και είναι σαφέστατη. Από ό,τι βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία εκτόνωση ή, τέλος πάντων, ένα χαμήλωμα των τόνων από όλες τις πλευρές. Ελπίζουμε αυτό να πρυτανεύσει και τις επόμενες μέρες.
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Ντέμη Νικολαΐδη με τον κ. Γεραπετρίτη, στην προσπάθειά του να διαμορφώσει την καλύτερη δυνατή άποψη πριν δει τους ανθρώπους της FIFA και της UEFA. Έγιναν και άλλες συναντήσεις. Ο κ. Γεραπετρίτης είδε αρκετό κόσμο, δεν θα ήθελα να μπω στην ονοματολογία και στον ρόλο που μπορεί να παίζει ο καθένας από αυτούς με τους οποίους συναντήθηκε. Πάντως, άνθρωποι, οι οποίοι έχουν κάποιο κύρος στο ποδόσφαιρο και γνωρίζουν τα θέματα από μέσα, θα πλαισιώσουν την ομάδα που θα διαμορφώσουμε ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις επαφές με FIFA και UEFA».