Πολιτική

Καμίνης: Η κυβέρνηση Καραμανλή εκτόξευσε τη φαρμακευτική δαπάνη


«Μετατρεπόμαστε σε κράτος εισαγγελέων και θέλουν να ξεχάσουμε την ουσία, ότι η κυβέρνηση Καραμανλή διπλασίασε το 2009 τη φαρμακευτική δαπάνη, εκτοξεύοντας τη στα 5,1 δις ευρώ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στον ρ/φ ΣΚΑΙ.

Εκφράζοντας την ανησυχία του για την εντεινόμενη σκανδαλολογία, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή, του κ. Παπαγγελόπουλου, υπερδιπλασίασε τη φαρμακευτική δαπάνη στα 5,1 δισεκατομμύρια ευρώ, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου, την περιόρισε το 2011 στα 3,7 δις, η συγκυβέρνηση το 2014 την έριξε στα 2 δις ευρώ, όσο ακριβώς είναι και σήμερα».

Υπερασπίστηκε τον Ανδρέα Λοβέρδο σε αντιδιαστολή με την περίπτωση της κ. Ξεπαδέα λέγοντας πως «ενώ επιδεικνύεται φοβερή ευαισθησία σε αυτό το θέμα και ζητάνε την άρση ασυλίας ενός βουλευτή σε προεκλογική περίοδο, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας. Αντιθέτως στην υπόθεση Ξεπαπαδέα δεν βλέπω να υπάρχει καμία ιδιαίτερη ευαισθησία», δήλωσε ο κ. Καμίνης και υπογράμμισε:

«Θεωρώ ότι αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση γιατί μας συσπειρώνει όσο συσπείρωσαν το Κίνημα Αλλαγής και οι άγαρμπες υπουργοποιήσεις άλλοτε στελεχών του».

Επισήμανε ότι «όπως κορόιδεψαν τον κόσμο ότι δήθεν θα σκίσουν τα μνημόνια και ότι οι αγορές θα χορεύουν με νταούλια, αλλά τελικά έφεραν το χειρότερο μνημόνιο, έτσι ήρθαν με το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα και σήμερα βλέπουμε τελικά αυτή την κατάντια».

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι "αυτό συνιστά πρόβλημα για το πολίτευμα, πληγώνεται η δημοκρατία, απογοητεύονται οι πολίτες, που η υποχώρηση των θεσμών σπρώχνει τον κόσμο στις αυτοαποκαλούμενες αντισυστημικές δυνάμεις, που παλεύουν για την υπονόμευση της δημοκρατίας".